Dünya
14 Nis 2023 10:06 Son Güncelleme: 14 Nis 2023 10:10

Netanyahu'dan oğluna sosyal medya yasağı: İtibarımızı sarsma

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aşırılık yanlısı ve tartışma yaratan paylaşımları sebebiyle oğlu Yair Netanyahu'ya sosyal medya yasağı getirdi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Netanyahu’nın sosyal medyadan aşırılık yanlısı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğluna, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını durdurmasını istediği ifade edildi.

Haberlerde, geçtiğimiz günlerde İsrail’deki tartışmalı yargı reformuna yönelik protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia eden Yair Netanyahu’nun söz konusu paylaşımının ardından sosyal medyadaki paylaşımlarına ara verdiği görüldü.

İsrail basınına konuşan kaynaklar, Yair Netanyahu'nun babası Binyamin Netanyahu'nun itibarına zarar verdiğini, Netanyahu ailesinin "Yair, sakinleş ve paylaşımlara ara ver. Dikkat çekmeyi bırak" dediğini belirtti.

Bunun üzerine Netanyahu ailesi içinde bir tartışma yaşandı.

ABD'YE Mİ YERLEŞİYOR
Yaşanan gelişmelerin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun hafta başında Ben-Gurion havalimanında görüldüğü ifade edildi. İddiaya göre Yair Netanyahu, ABD'ye uçacak ve birkaç ay orada kalacak. Fakat Netanyahu ailesinin sözcüsü, bu haberleri yalanladı: "Yair Netanyahu’nun bu kadar kötüye kullanılması yeter. Bu haberin tamamı büyük bir şeytani yalan. Yair’in ABD gezisi uzun zaman önce planlanmıştı."

"AMERİKA FONLUYOR" PAYLAŞIMI
Yair Netanyahu sosyal medya hesabından 27 Mart’ta yaptığı paylaşımda, protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia etmiş, ’İsrail’deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu’yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?’ ifadelerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE "BÜYÜK İSRAİL'İN TEK SAHİBİ YAHUDİLERDİR" DEDİ
Yair Netanyahu, 2022 yaz aylarında yayınladığı "Yahudi Halkı Neden Büyük İsrail Topraklarının Tek Sahibidir" başlıklı makalede şu ifadelere yer verdi: 

"Yahudi halkının İsrail Toprağı üzerinde yalnızca Tevrat ve eski tarih temelinde değil, aynı zamanda uluslararası hukuk ve modern tarih temelinde de münhasır hakkı vardır. 

İsrael Topraklarını yönetme yetkisi, BM’den önce gelen örgüt olan Milletler Cemiyeti tarafından İngilizlere verildi. Avrupa gücünün sonsuza kadar kalmayı planladığı koloniden farklı olarak, yerel halkı bağımsızlık için eğitmek amacıyla sınırlı bir süre için bir yetki verilir. 'Filistin için İngiliz Mandası'nın günü geldiğinde bağımsızlık için belirlediği yerel halk sadece Yahudi halkıdır!"