Gündem
29 Mar 2013 20:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

NESLİHAN DARNEL'İN AYRILIĞI İTALYAN BASINI'NDA!

İtalya'nın etkili spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Neslihan -Orkun Darnel ayrılığını sayfalarına taşıdı.

Filenin sultanlarından Neslihan Darnel’in, eşi Galatasaray kadın voleybol takımının idari menajeri Orkun Darnel’den tek celsede boşanması, Çizme’de de yankı buldu. La Gazzetta dello Sport gazetesi, yönetmen Pietro Germi’nin kült filminden esinlenerek "İtalyan usulü boşanma" benzetmesi yaptı.
 
TEK CELSEDE BOŞANDILAR İDDİASI
 
Gazete, Türk basınından alıntı yaparak Neslihan’ın eşi Orkun Darnel’in Türkiye’de oynayan ünlü bir İtalyan voleybolcu ile ilişki yaşadığını ve bu nedenle Eczacıbaşı Vitra takımında forma giyen ünlü milli smaçörün tek celsede kocasından boşanarak tekrar Demir soyadına döndüğünü iddia etti.
 
Önemi rollerinde Marcello Mastroianni, Daniela Rocca, Stefania Sandrelli ve Lando Buzzanca’nın oynadıkları İtalyan Usulü Boşanma filminde Germi, hem Sicilya’nın bağnaz ataerkil toplumunu, hem de bazı çarpıklıklar içeren İtalyan adalet ve hukuk sistemini taşlar (Örneğin o tarihte İtalya’da boşanmak yasaktır!).
 
İTALYAN USULU BOŞANMA
 
Başrollerinde Marcello Mastroianni, Daniela Rocca, Stefania Sandrelli ve Lando Buzzanca’nın oynadıkları İtalyan Usulü Boşanma filminde Germi, hem Sicilya’nın bağnaz ataerkil toplumunu, hem de bazı çarpıklıklar içeren İtalyan adalet ve hukuk sistemini taşlar.
 
Filmdeki zengin baron Fefè Cefalù (Marcello Mastroianni) da göz koyduğu genç yeğeni Angela (Stefania Sandrelli)’yla evlebilmek için kanunen boşanmanın yasak olduğu ülkede ’İtalyan usulü bir boşanma’ya başvuracaktır, yani sevmediği karısını ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Alacağı cezanın çok az, hattâ göstermelik olması için de onu eski sevgilisiyle zina yapmaya teşvik ederek bastırmaya çalışacaktır.
 
1961 yapımı "İtalyan Usulü Boşanma", Türkiye’de Nisan 2001’de 20. ve Nisan 2005’te 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde gösterilmiştir.