Gündem
25 Eyl 2012 15:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

NEŞET ERTAŞ'IN VASİYETİ NEYDİ?

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş, vasiyeti ile ilgili açıklamalar yaptı.

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ünlü ozanın vasiyeti olarak ''Babamın ayak ucuna defnedin"  dediğini açıkladı.

MEZARI HAZIRLANIYOR
Neşet Ertaş'ın, memleketi Kırşehir'de hüzün var.
Kırşehir Belediyesi, sanatçının babası Muharrem Ertaş'ın mezarının da bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar açma çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçının, Başbaşı Mahallesi'nde 16 yıl yaşadığı evde de bakım yapılıyor.

BOZKIRIN SESİ KISILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Neşet Ertaş'ın her zaman sevgiyle saygıyla ve takdirle hatırlanacağını; en önemli kültür değerlerinden biri olarak gönülleri titreten türkü ve bozlaklarıyla kalplerde yaşamaya devam edeceğini bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Neşet Ertaş'ın ölümüyle bozkırın sesinin kısıldığını ve Türk Halk Müziği'nde bir dönemin kapandığını ifade ederek, ''Bozkırın tezenesinin Türk kültürüne verdiği hizmet hiçbir zaman unutulmayacak'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bozkırın Tezenesi bil ki sazınla, sözünle öyle temiz bir hatıra bıraktın ki gönlümüz hep seni arayacak'' ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yakından tanıdığı Ertaş'ın büyük sanatına rağmen mütevazı kimlikli, kişilikli bir insan olduğunu söyleyerek, ''Bu kadar erken kaybedeceğimizi düşünmemiştim. Biraz daha uzun ömürlü olacağını umut ediyordum yaşamının. Vefatından derin bir üzüntü duydum. Türk halk müziğine uzun yıllar emek veren ve unutulmaz eserlere imza atan sevgili Ertaş, ülkemizin önemli bir kaybıdır'' diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yıllardır söylediği türkülerle gönüllerde taht kuran, 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanan, Anadolu'nun sesini gurbete taşıyan Neşet Ertaş'ın kıymeti ve yokluğunun, ölümünden sonra çok daha fazla hissedileceğini bildirdi