Kültür Sanat
29 Ağu 2021 10:24 Son Güncelleme: 29 Ağu 2021 16:37

Neşet Ertaş’ın gönül dostu kendisine gelen teklifi açıkladı: "Gözünü para hırsı bürümüş"

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını beyaz perdeye aktarmak isteyen yapımcı Mustafa Uslu’ya ailesinin ardından bir tepki de Neşet Ertaş kitabının yazarı ve yakın dostu Bayram Bilge Tokel’den geldi.

Milliyet’te yer alan habere göre, yapımcı Mustafa Uslu’nun, Neşet Ertaş’ın hayatının anlatılacağı “Garip Bülbül, Neşet Ertaş” filminin çekimlerinin ocak ayında start alacağının açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Neşet Ertaş’ın ailesinin film için “gereken tüm yasal ve hukuki adımlar atılacaktır” açıklamasının ardından bir tepki de “Neşet Ertaş Kitabı”nın yazarı ve sanatçının yakın dostu Bayram Bilge Tokel’den geldi.

“PAZARLAMA FİGÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR”
Tokel, Neşet Ertaş’ın, oğlu Hüseyin Ertaş’a hayatının film yapılmaması yönünde vasiyeti olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Fakat gözünü para hırsı, şöhret hırsı ve yükselme hırsı bürüyen birileri için gün doğdu. Türküleri, yaşamı ve felsefesiyle hayatını halka, hakikate adayan bir büyük halk ozanı, bu değerleri hiçe sayan bir anlayışın elinde pazarlama figürüne dönüştürülmek isteniyor.”

“HİÇ SICAK BAKMADIĞINI BİLİYORDUM”
Bir açıklama yayınlayan Bayram Bilge Tokel, “Bu proje iki yıl önce Mustafa Uslu tarafından bana teklif edildi. ‘Neşet Ertaş Kitabı’na cazip bir telif ödeyerek güya kitabın filmini çekmek gibi bir hile-i şeriyye yapmak istedi. Kabul etmedim. Çünkü Neşet Ertaş’ın, kendi hayatının sinema filmi yapılmasına hiç sıcak bakmadığını biliyordum. Teklifler yapıldığını ve asla kabul etmediğini sık sık anlatırdı” dedi.