Gündem
26 Eyl 2013 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

NEŞET ERTAŞ ÖDÜLLERİNİ BAŞBAKAN ERDOĞAN VERECEK!

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş vefatının 1. yıl dönümünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ertaş anısına her yıl düzenlenmek üzere 'Altın Bağlama' ödül töreni tertip edildi. Bu yıl ilki yapılacak ödül töreninde bir çok tanınmış sanatçı ödül alacak. Ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktim edecek.

Programı organize eden Kırşehir Beledi Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada hafta sonu yapılacak programa herkesi davet etti. Neşet Ertaş için bugün Hoca Ahmet Yesevi Cami'de mevlüt okutulacağı ve ardından Bağbaşı Mahallesi'nde mevlüt yemeği verileceği belirten Başkan Bahçeci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kırşehir'in yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Neşet Ertaş'ın bugün ölümünün birinci yıl dönümü. Kendisini rahmet ve saygıyla anıyor; yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Neşet Ertaş, tarih boyunca bu toprakların sesi olup bu toprakların birikiminin yansıması olmuş; hem bizim için hem Türkiye için çok önemli bir değerdir. Sözleriyle, müziğiyle Anadolu insanının, Türk milletinin duygularına tercüman olup binlerce insanın sevgilisi olmuştur. İnsanların iyi ve kötü günlerinde her zaman dinlediği çok önemli bir ozan olmuştur. Kırşehir olarak hem hayattayken, hem de ebedi âleme uğurladıktan sonrada onun maneviyatının da mutlu olacağı şekilde ve gelecek nesillere onu unutturmayacak şekilde farklı etkinliklerde onu anma niyetindeyiz. Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği olarak Kültür Bakanlığı'nın destekliği Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkılarıyla Neşet Ertaş'la ilgili program hazırladık. Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür-Sanat Ödülleri olarak adlandırdığımız programımız 28 Eylül Cumartesi Günü Makissos Hotel'de yapılacak olup Sayın Başbakanımız, bakanlarımız, sivil toplum örgütlerinin genel başkanları, siyasi parti temsilcileri, yabancı ülke temsilcileri, sanatçılarımız ve köşe yazarlarımızın da katılımı ile çok güzel bir program olacak."

Programda Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür ve Sanat ödüllerinin 5 dalda yapılacağı bilgisinin de verildiği açıklamada şöyle denildi: "Bunlar; en iyi okuyucu, en iyi yerel müzik ustası, abdal müzik ve kültürüne hizmet ödülü, en iyi genç yetenek ve en iyi çalgı icrası dallarıdır. 8 kişiden oluşan jürinin başkanlığını Bayram Bilge Tokel yapacak. Sayın Başbakanımız ödülleri sahiplerine takdim edecek. Program içerisinde ödül alan sanatçılardan müzik ziyafeti de dinleyeceğiz. Ziyafette ayrıca tüm protokol üyelerinin de eşlik edeceği Neşet Ertaş'ımızın güzel parçası ‘Gönül Dağı' parçası seslendirilecek."

Programa Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Bedia Akartürk, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Zafer Gündoğdu, Mehmet Erenler, Fatih Kısaparmak, Ahmet Özhan, İsmail Türüt, Sümer Ezgü, Metin Şentürk, Gülay Işık, Sinan Yağmur, Bayram Bilge Tokel ve Erol Parlak gibi sanatçıların yanı sıra çok sayıda sanatçının da katılacağı vurgulanan açıklamada, "Biz bu etkinliklerin gelenekselleşmesini istiyoruz. Bunun için hep birlikte değerlerimize sahip çıkıp, hep birlikte hareket etmeliyiz. Neşet Ertaş'ı anmak, O'nun bize bıraktığı bu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimizin en önemli görevi." denildi.