Medya
17 Eyl 2010 08:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

''NEREDEN ÇIKTI BU YEMEK KİTABI?''

“Nereden çıktı bu yemek kitabı?” sorusuna Esra Ceyhan kitabın önsözünde nasıl bir yanıt veriyor!

ESRA CEYHAN’IN YEMEK KİTABI!

Esra Ceyhan, bir süredir ekranlarda yok. ‘Televizyonlarda gündüz kadın kuşağı’ denilince akıllara gelen ilk isimlerden Ceyhan, kameralar aracılığıyla değil bu kez medyanın bir başka alanından, ‘yazar’ olarak çıktı karşımıza.

Beş yıl önce ‘Esra Ceyhan ile A’dan Z’ye’ adlı kitap çıkaran sunucu, şimdi de bir yemek kitabı yazdı.

‘Esra Ceyhan’ın Mutfağından’ adlı kitap Alfa Yayınları’ndan çıktı.

Kitabı elime alınca “Nereden çıktı bu yemek kitabı?” sorusu aklıma geldi. Ceyhan, bu soruya kitabının girişinde şu cümlelerle açıklık getirdi:

“Beni TV ekranlarından takip eden çoğu izleyicinin bu kitabı gördüğünde küçük bir şaşkınlığa kapıldığını tahmin edebiliyorum. Programlarımda sağlık, beslenme, yeme içme konusunu değerli konuklarımla sürekli işlememize rağmen aşçılık yönüm pek bilinmiyor. Yemek pişirmeyi gerçekten çok seviyorum. Elimin çabuk, yaptıklarımın lezzetli olduğunu söylerler. Türkiye’de canlı yayında yemek pişiren ilk ve tek sunucu benim.

Pişirmeyi de yemeyi de seviyor
Programlarımda ülkenin dört bir yanından gelen tanıdığım konuklarım vesilesiyle kültürümüzü biraz daha yakından tanıma imkanına sahip olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum.”
Ceyhan’a aşçılık yönünü bilmiyordum dediğimde ise verdiği yanıt, “Yemek pişirmek kadar yemeyi de sevdiğim halimden belli değil mi?” oldu! Ceyhan’ın 22 TL’den satılan  320 sayfalık yemek kitabında çorbadan et-sebze yemeklerine, pilav ve makarnalardan tatlılara kadar  193 tarif var.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET