Medya
20 Oca 2011 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

NERDEYDİN M.ALİ...SEN NERDEYDİN, DOĞAN YAYINCILIK, GAZETECİLİK NERDEYDİ? HINCAL ULUÇ "O GECE"NİN HESABINI SORDU!

Biri, o geceki utanç sessizliğin sebebini açıklamalı...Biri hesap vermeli..

Eyvah sana, M.Ali...

"Galatasaray’a hiç yakışmadı" diye başlık atmış, M. Ali Birand yazısına.. "Başbakan’ın geldiği anons edilirken ilk protestolar duyulunca benim ’Eyvah’ diyen sesim de yayına çıktı" diyor..
"Eyvah" haklı..
Ama olanlara değil, o geceki yayıncılığa ve haberciliğe Eyvah, M. Ali.. Üstelik canlı yayının başında, bu ülkenin en iyi habercilerinden biri olduğun için sen vardın..
Doğan Yayıncılık’ın iki kanalı, Kanal D ve şifreli D Smart kanalı, olanı biteni gizlemek, seyirciden kaçırmak için ellerinden geleni yaptılar.
Ben Başbakanın ve bakanların stadı terk ettiklerini bana gelen mesajlardan öğrendim, canlı yayından değil..
Nerdeydin M. Ali.. Ülke gündeminde aniden bir numaraya oturan olaylar olurken, sen nerdeydin, Doğan Yayıncılık, gazetecilik nerdeydi?.
"Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, onda biri hiç görünmemek" değil mi, Birand dostum?.
Gece boyu canlı yayında kaldım. Tek satır söz edilmedi olanlardan. Dahası, emir verilmiş belli.. Şeref Tribünü görüntüye bile girmedi, seyirci "Nereye gitti rical" demesin diye..
Bunu mesela atv yapsaydı, ertesi gün, mesela sen, mesela Mehmet Y. Yılmaz, mesela Ahmet Hakan kardeşlerim neler yazardınız, halkın haber alma hakkı adına tahmin ediyorum. Ama şimdi herkes sus pus..
Biri, o geceki utanç sessizliğinin sebebini açıklamalı.. Biri hesap vermeli..

Hıncal Uluç/Sabah