Magazin
20 Oca 2014 07:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Nejat İşler'i bu duruma grip mi getirdi?

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanede uyutulan İşler, twitter’ın en çok konuşulan kişisi oldu

1994 yılında ‘Gurur’ dizisiyle televizyon macerasına başlayan 42 yaşındaki Nejat İşler’in sağlık durumu belirsizliğini koruyor. Karaciğeri iflas eden İşler, 2004 yılında Sanem Çelik ve Halit Ergenç’le başrolünü paylaştığı ‘Aliye’ dizisindeki ‘Doktor Deniz Erbil’ karakteriyle şöhrete kavuştu. 2006 yılında Erdal Beşikçioğlu, Serdar Orçin, Hakan Boyav ve Melis Birkan’la başrolünü paylaştığı ‘Barda’ filmiyle Türk sinemasına damgasını vurdu. Son yıllarda sık sık içki içmesiyle gündeme gelen Nejat İşler, bu dönemde arkadaşlarının uyarısını hiç dinlemediği iddia edildi.

İçkiyi 10 gün bırakabildi
İki sene önce 19’uncu Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden önce arkadaşlarına içkiyi bıraktığını söylemesine rağmen İşler, sözünü sadece 10 gün tutabildi. Yeniden içki içmeye başladı daha sonra yapımcılara ve arkadaşlarına artık dizilerde oynamak istemediğini söyledi. Dizilerde konuk oyuncu olarak yer almak istediğini söyleyen İşler, yönetmen Serdar Akar ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun ‘Behzat Ç.’ dizisinde ‘Ercüment Çözer’ karakteriyle üç sezon boyunca konuk oyuncu olarak yer aldı. Cihangir’de oturan Nejat İşler, bu dönemde karaciğerinden rahatsızlanmaya başlayınca tüm arkadaşlarının ‘hastaneye git’ uyarılarını dinlemeyerek içki kullanmayı sürdürdü. 

Senaryo yazıyordu
Geçen sene hastalığı ilerlemeye başlayan İşler, Cihangir’den Bodrum’a taşındı. Bodrum’da senaryo ve kitap yazmanın yanı sıra domates ve biber yetiştirip, balık tuttu. Çevre, doğa ve siyasi eylemlere destek vererek basında ön plana çıktı. Dizi oyunculuğunu bırakma kararı vermesine rağmen maddi açıdan tasarladığı birkaç projeyi yapmak için Beren Saat ve Mert Fırat’ın başrolünü paylaştığı ‘İntikam’ dizisinde gelen projeyi kabul etti.
Yarım sezon ‘Rüzgar Denizci’ karakterine hayat veren Nejat İşler, dizi sezon finali yapınca çok sevdiği Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ne yeniden dönüş yaptı. Geçen ağustosta günde iki saat uyuyan ve vücudunda kırmızı lekeler çıkmaya başlayan İşler’e “Öleceksin, kendine dikkat et” diyen arkadaşlarına, “Ben böyle iyiyim. Bana dokunmayın. Zaten yaşayacağım kadar yaşadım. Genç öleyim, cesedim yakışıklı olsun” diyerek yine hastane yolunu tutmadı.

15 gün tedavi oldu
Hastalığı yüzünden 90 dakikalık dizi temposunu kaldıramadığı için ‘İntikam’ dizisini bırakan İşler için devreye bu defa Meltem Cumbul ve Güven Kıraç girdi. İkilinin ısrarlarına dayanamayarak kasım ayının ilk günlerinde Gümüşlük’ten ayrılarak İstanbul’daki Nişantaşı Amerikan Hastanesi’nde tedavi olmaya başladı. Yaklaşık 15 gün hastanede yatarak tedavi olan İşler, daha sonra kopamadığı Gümüşlük’e geri döndü. Doktorların içkiyi bırakması konusunda uyarılarını bir süre dikkate aldı, çay içmeye başladı. Saçlarını kısa kestiren İşler, önceki akşam ağırlaşınca Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde solunum yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Berrak başından ayrılmıyor
Yoğun bakıma kaldırılmasından sonra İşler’i arkadaşları Bodrum’da yalnız bırakmadı. İşler’i başta eski sevgilisi Berrak Tüzünataç olmak üzere Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Ceyda Düvenci, Şevval Sam, Murat Ateş, Fikret Kuşkan, Ayşe Özyılmazel, Derya Şensoy, Aşkın Şenol ve Dost Elver gibi arkadaşları  ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon hastaneye gelerek bilgi aldı. Tüzünataç eski sevgilisi Nejat İşler’i bırakmayarak hastanede kalacağı öğrenildi. Kuşkan, “Son durumu ile ilgili bilgi almak için geldik, dualarımız onunla” dedi. Nejat İşler için dün hastane yakınında bulunan bir golf sahasına inen helikopter heyecan yarattı. İşler’in İstanbul’daki özel bir hastaneye sevk edileceği iddia edilirken, helikopterle İstanbul’dan Bodrum’a doktor geldiği öğrenildi.

‘Haydi kalk iyileş’

Nejat İşler’in yoğun bakımda tedaviye alınmasının hemen ardından kısa sürede twitter’da Trend Topic listesine girdi. İki gündür TT listesinden düşmeyen İşler hakkında yaklaşık 300 bin tweet atıldı. Ünlü isimlerde twitter’dan İşler’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Cem Yılmaz: Nejat kardeşime de acil şifalar ve iyilikler diliyorum. İyi adamdır, gönlünce iyiye layıktır.
Nazan Öncel: Bu havada gidilmez, güneşli günde gidilmez, yağmurlarda gidilmez, aslında hiç gidilmez. Gitme Nejat...
İbrahim Tatlıses: Nejat İşler kardeşime Allah’tan şifa dilerim. Dualarımız seninle.
İclal Aydın: 1999 yılında Nejat İşler ve Halit Ergenç’le bir dizide birlikte çalışmıştık. Genç oyunculardık. Haydi Nejat, kalk iyileş eski kuşak olalım.
Ebru Destan: Hiçbir zaman bir yere ait değil gibiydi Nejat İşler
Nurgül Yeşilçay: Nejat! Çok üzüldüm. Kötü bir şey olmasın Allah’ım lütfen...
Nilgün Belgün: İyi bir insan iyi bir dost iyi bir aktörsün yakışıklı bir adamsın daha da çok gençsin... Neden bu vazgeçiş?
Gülben Ergen: Nejat İşler bu başarı, bu ışık, bilmediğimiz ne dert ne kederler, ne acılar ne kırıklar var ki bu genç yaşta hastalık.
Murat Şeker: Oğlum daha çekeceğimiz çok film var. Gideceğimiz çok maç...
Fazıl Say: Güçlü ol Nejat... Dayan... Çık o kuytudan bir an önce dostum.
Derya Baykal: Sağlığına bir an önce kavuş seni çok seviyoruz. İyilikler diliyoruz.
Hasibe Eren: Hadi Nejat iyi direnişler... Yine filmlerini izlemek istiyorum. Diren...

Umut ışığı

Nejat İşler’in menajerinin verdiği bilgiye göre ünlü sanatçı, geç saatlerde kendisine uygulanan tedaviye yanıt verdi. İşler’in tansiyonu ve kan değerlerinin normale dönmeye başladığı ve kortizon tedavisine başlandığı öğrenildi.

Gribi hafife mi aldı?

Acıbadem Bodrum Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yatan sanatçı Nejat İşler’in sağlık durumuyla ilgili olarak hastane başhekimi Dr. Aydın Aksoy’un açıklamalarını uzmanlar değer-lendirdi.  Septik şok ve çoklu organ yetmezliğinin yüksek oranda ölüm riski olan son derece kritik bir durum olduğunu belirten Medical Park Bahçelievler Hastanesi Yoğun Bakım Direktörü Kadir Doğruer, İşler hakkında yapılan teşhisi şöyle yorumladı: 

Yüksek oranda ölüm riski
“Organlardaki yetmezlikler bazen desteklenebilir, desteklenemedikleri zaman geri dönüşümsüz noktaya gelebilir. Bu noktada da ölüm mutlak olabilir. Basit bir enfeksiyon dahi septik şok gelişimine neden olabilir. Durum oldukça sıkıntılı görünüyor. Başarı şansı olabilir ama tedavisi çok zor bir durum.”  İşler’in rahatsızlığının genel yaşantısına bağlanmasının son derece yanlış olduğunu belirten İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden göğüs cerrahı Prof. Dr. Alper Toker ise şöyle konuştu:
“Hayati tehlikesi çok yüksek. Basit bir grip diyerek geçiştirilmiş, ağrı kesicilerle atlatılmaya çalışılmış bir durum olduğunu düşünüyorum. Grip olunduğunda verilecek karar doktora ait olmalıdır. Bu olayın yaşanmasındaki en önemli sebep gribi hafife almak.”