Televizyon
16 Kas 2011 18:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

NEJAT İŞLER BÖYLE KEŞANLI ALİ OLDU!

Nejat İşler'in başrolünü oyandığı Çağan Irmak'ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı dizisi işte bu hikayeyle yakında Kanal D'de...VİDEO

İstanbul 1959.. Hikayemiz Sineklidağ isimli bir kenarmahallede geçer. Keşanlı Ali anasıyla yaşayan bir delikanlıdır. Çocukluktan sevdalı olduğu Zilha da dayısıyla bir başına yaşar. Zilha da Ali’ye sevdalıdır ama kader onları bir türlü bir araya getirmez.

Ali askerden dönüp Zilha’yı dayısından isteyince, Zilha’nın üçkağıtçı dayısı Çamur İhsan ondan yüklüce bir başlık parası ister. Ali, Zilha’yla birlikte olabilmesi için gerekli olan parayı kazanmanın yollarını arar.

Zilha’ya talip olan Sipsi’nin ise Çamur İhsan ile arası iyidir. Sipsi mahalledeki Manyak Cafer, Çakal Rüstem ve Teke Kazım’ın çeteleşmesinin de göbeğinde olan, onlara yakın bir isimdir. Sipsi tarafından planlanıp Manyak Cafer’e işletilen cinayet bir şekilde Ali’nin üzerine kalır.

Üstelik öldürülen kişi Ali’den asla ödeyemeyeceği miktarda başlık parası isteyen Zilha’nın dayısı Çamur İhsan’dır. Böylece katilin Ali olduğu yönündeki şüpheler güçlenir ve Ali suçsuz yere hapse girer.

Hapisteyken sesini yükseltmedikçe ezildiğini tecrübe eden Ali, insanların etraflarındakileri ezerek saygınlık kazandığını fark eder ve kendisine yapılan haksızlıklara bir son verip yeni bir kişilik kazanır. Ali artık anlı şanlı Keşanlı Ali’dir.

Namı hapishaneden mahalleye kadar yürümüştür. Mahalledeki haksızlıklara, zulme karşı bir kahraman arayışında olan halk onun hapishaneden çıkışını beklemektedir. Afla kurtulan Ali?nin mahalleye gelişi herkesin umudu olmuştur. Ali artık eskisi gibi değildir. Karşısında halktan sürekli haraç kesen Çakal Rüstem ile Teke Kazım vardır. Diğer yanda da dayısının katiline sevdalı Zilha’sı. Ali Sineklidağ’da yeni bir düzen kurmaya çalışırken sevdiğini kendine inandırabilecek midir? Eski günlerdeki naif aşkına kavuşabilecek midir?

Nejat İşler’in başrolünü oyandığı Çağan Irmak’ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı dizisi işte bu hikayeyle yakında Kanal D’de...

İŞTE O FRAGMAN!