Gündem
05 Nis 2012 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

NEDİM ŞENER'E DANİMARKA'DAN ÖDÜL TÜRKİYE'DEN CEZA!

Gazeteci Nedim Şener, Danimarka PEN merkezi tarafından ödül aldığı gün Türkiye'de cezaya mahkum oldu!

Gazeteci Nedim Şener, Danimarka PEN merkezi tarafından Ahmet Şık ile birlikte onur üyeliğine seçtiği gün, bir haberi nedeniyle gün yargılandığı İstanbul’da 16 bin TL para cezasına çarptırıldı.   

Danimarka PEN Merkezi Nedim Şener ile Ahmet Şık’ı Onur Üyesi seçti

Danimarka PEN Başkanı Anders Jerichow Türkiye PEN Başkanı Tarık Günersel’e mektup yazarak Nedim Şener ile Ahmet Şık’ı Onur Üyesi seçtiklerini belirtti. Şener ile Şık’ın demokrasi mücadelesi sürecinde uğradıkları haksızlığa değinen Anders Jerichow, yeni soruşturma ihtimali ile tehditler olmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Danimarka PEN Merkezi olarak bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunacaklarını belirtti.

PEN Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel Danimarka PEN Başkanı Anders Jerichow’a teşekkür mesajı ileterek bu jestin Türkiye’deki bütün demokratlar için anlamlı olduğunu belirtti. Günersel laikliğin ifade özgürlüğü için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Türkiye’de ceza

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yayımlanan bir haberiyle ’’Devrimci Karargah Örgütüne ilişkin soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği’’ iddiasıyla yargılanan gazeteci Nedim Şener’e 16 bin 666 lira para cezası verdi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Nedim Şener ve avukatı katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanığı Hasan Çakalkurt ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada Mahkeme Hakimi Hasan Gülver, az sayıda izleyicinin duruşmayı izlemesi üzerine Şener’e, ’’Ne oldu popülariten azalmış. Seyircilerin azalmış’’ dedi.

Şener de bunun üzerine, ’’Bu da zaten son dosyamız. Tutuklanmamın hayrı bu oldu. Dosyalarımızı temizledik’’ şeklinde konuştu.