Gündem
18 Ağu 2016 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Nedim Şener'den Muhsin Yazıcıoğlu-Hrant Dink bombası: 'Kazadan bir hafta önce...'

Nedim Şener, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesinin Dink cinayetiyle bağlantılı olabileceğini iddia etti.

Yazıcıoğlu'nun ölümünden bir hafta önce Yazıcıoğlu ve Dink ailesinin buluşmak üzere randevulaştığı ortaya çıktı.

Öte yandan davanın yeniden açılmasını sağlayan Yazıcıoğlu ailesi, Gülen'in kazadan 5 gün sonra söylediği ‘Bir ilahi tokatla dışarı atıldı’ sözünün araştırılmasını istedi.

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası üzerindeki sis perdesi aralanamadı. Enkaza ulaşan ve kritik parçaları söken askerlerden bazılarının, bugün FETÖ'den tutuklu olması olayı daha da gizemli hale getirdi.

Habertürk'te "Karşıt Görüş" programına konuk olan Şener, canlı yayınında Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldürülmesinin Dink cinayetiyle bağlantılı olabileceğini düşünüyor. İşte o açıklamalar:

"YAZICIOĞLU BULUNDU AYAĞI KIRILMIŞ" İSTİHBARATI

"Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, kazanın hemen sonrasında bilgi veriyor. Diyor ki "Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü ama ayağı kırılmış. Bulundu getirilmek üzere yolda şu anda.
Bilginin kaynağı neymiş vali yıllar sonra açıklıyor. Kahmamanmaraş'taki İstihbarat Şube Müdürü. A4 kağıtla yazı göndermiş. Yazıcıoğlu'nun bulunabileceği saatler. Eğer ölmedilerse olay yerinde öldürüldükleri saatlerdir. İşte helikopterin cihazlarının söküldüğü saatlerdir.

Özdemir'e kim tarafından verildi de Orhan Özdemir onu o günkü valiye verdi kimse üzerinde durmadı.

YAZICIOĞLU'NUN TARLA SÜRÜLMÜŞ SÖZÜ

Yazıcıoğlu şundan kritik önemde bir adam. Hrant Dink cinayeti bütün bi melanetlerin bu örgütün en kirli işlerinden bir tanesidir. Yazıcıoğu'nun "Bizim tarla sürülmüş" dediği o tarla Hrant Dink cinayetinin tasarlandığı arka bahçesi. Erhan Tuncel kimin adamı? Bugün hangi bağlantılar ortaya çıkıyor? Trabzon ayağına iyi bakılması lazım.

Yazıcıoğlu çok şey bilebilen ama yeri geldiği zaman söyleyebilecek bir adamdı. O yüzden öldüdülmesinin Hrant Dink cinayetiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

Orhan Dink'le konuştuğumuz zaman üzüntülüydü. Yazıcıoğlu öldürülmeden 1 hafta önce buluşmak üzere randevulaşmışlar. Diyor ki "Acaba Yazıcıoğlu bize ne anlatacaktı?" Dolayısıyla kilit bir noktadaydı. Helikopter düşüşünün Dink ailesiyle yapılacak toplantıya bir ilgisi var mı çok merak ediyorum.

Sinyal bilgileri değiştirildi. Normalde 500 metrelik çap içinde bulunabilecekken bambaşka bir yerlere sinyal gönderildi."

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonucu ölümünde FETÖ/PDY şüphesine dikkat çeken Yazıcıoğlu Ailesi, avukatları aracılığıyla Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak soruşturma dosyasının yeniden açılmasını sağladı. Başsavcılığa yapılan başvuruda, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte toplam 14 kişi şikâyetçi olarak yer aldı.

Ailenin avukatları, Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından 5 gün sonra, 30 Mart 2009 tarihinde, Fetullah Gülen’in ‘Alperenler ve Liyakat’ başlıklı konuşmasını delil gösterdi ve soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

GÜLEN: İLAHİ TOKATLA DIŞARI ATILDI

Avukatlara göre Gülen bu konuşmasında “Bir ilahi tokatla dışarı atıldı”, “Bir perşembe günü vefat edip cuma günü cenazesine ulaşıldı” diyerek Yazıcıoğlu’ndan bahsetti.