Medya
27 Haz 2022 08:35 Son Güncelleme: 27 Haz 2022 08:50

Nedim Şener’den hakkındaki suç duyurusuna ilişkin savunma: "Ben onların milletvekilleri gibi..."

HDP milletvekilleri Hürriyet yazarı Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulunmuştu..

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekilleri, gazeteci Nedim Şener'in katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. HDP'den yapılan açıklamada Şener'in Haber Global televizyonunda katıldığı bir programda HDP milletvekilleri ve oy veren milyonlarca kişiye hakaret ettiği belirtildi. Hürriyet yazarı Nedim Şener, suç duyurusuna ilişkin olarak, "Ben onların milletvekilleri gibi kaçacak değilim, gidip ifademi vereceğim" açıklamasını yaptı. 

Şener yazısında, "Haber Global kanalında ben de HDP milletvekillerinin durumunu, 'şeref yoksunları' diye ifade ettim. TBMM’de namus ve şerefi üzerine ettiği yemini tutmayana ne denir: 'Şeref yoksunu.' Bunu hakaret sayarak 33 HDP milletvekili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na hakkımda suç duyurusunda bulundu. İşledikleri hangi suç varsa bana isnat etmişler: Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, nefret ve ayrımcılık, hakaret, tehdit... Hele bir de 'siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi' suçlaması var ki evlere şenlik." görüşünü savundu. 

Şener şu ifadeleri kullandı: 

"Anayasa Mahkemesi’nde HDP ile ilgili kapatma dava dosyasındaki deliller, onların ettikleri yemini tutmayan şeref yoksunları olduğunu tek tek gösteriyor aslında. İnsanlıklarını kaybetmemiş olsalar utanırlar ama şeref yoksunlarında utanma duygusu ne gezer... Ben onların milletvekilleri gibi kaçacak değilim, gidip ifademi vereceğim ama öyle bir ifade ki bugün değil gelecek kuşaklar da yaptıklarının siyaset değil teröre destek olduğunu, neden “HDP yoktur, PKK vardır” dediğimi herkes görecek."