Gündem
26 Ağu 2020 15:30 Son Güncelleme: 26 Ağu 2020 15:45

Nedim Şener'den Fatih Portakal'a FETÖ göndermesi

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Fatih Portakal'ın Altın Kelebek Ödülleri'nde ödül alırken Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrank Dink'in, öldürülmesine ilişkin tutuklu bulunan Ercan Gün ile ilgili yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Gazeteci Fatih Portakal'ın, FOX Ana Haber'den istifa edip, emekliliğini istemesinin ardından Portakal ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener de twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Nasıl olsa; gazeteci Hrant Dink cinayetini örten çifte bylockçu FETÖ imamı olan Haber Müdürü Ercan Gün’e kol kanat geren, adını daha düne kadar gururla künyede tutan, hatta aldığı ödülü ona ithaf eden bir ‘gazeteci’ olduğunu kimse hatırlamayacak." ifadelerine yer verip Portakal'ın, Altın Kelebek Ödülleri sırasında yaptığı konuşmayı paylaşımına ekledi.

Portakal, Altın Kelebek Ödülleri sırasında yaptığı konuşmada "Cezaevinde olan arkadaşım Ercan Gün olarak yüreğimizi ortaya koyup, Nazım'ın da dediği gibi her gün birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Endişelerimizle yapıyoruz, korkularımızla yapıyoruz maalesef. Ama o endişelerimizin, korkularımızın da bizi esir almasına da izin vermiyoruz. Yapabildiğimiz müddetçe de en iyi haber bültenini yapmaya devam edeceğiz. Ben bu ödülü tüm gazeteciler adına almıyorum. İşini layıkıyla yapan, doğru dürüst yapan, adam gibi yapan gerçek gazeteciler için alıyorum." ifadelerine yer vermişti.