Medya
05 Haz 2020 09:12 Son Güncelleme: 05 Haz 2020 11:39

Nedim Şener'den dikkat çeken çıkış: Kirli eller MHP’ye bir tuzak mı kuruyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Hrant Dink Vakfı ve öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e yönelik ölüm tehditlerine ilişkin "Ölüm tehdidi gönderenlerin ifadelerini okuyunca, “Kirli eller MHP’ye bir tuzak mı kuruyor?” diye düşünmeden edemedim. "diye yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "FETÖ suikastıyla öldürülen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2007’de Hrant Dink suikastı sonrası 'Bizim tarla çoktan sürülmüş' demişti. 

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "FETÖ suikastıyla öldürülen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2007’de Hrant Dink suikastı sonrası 'Bizim tarla çoktan sürülmüş' demişti. Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehdidi gönderenlerin ifadelerini okuyunca, 'Kirli eller MHP’ye bir tuzak mı kuruyor?' diye düşünmeden edemedim." düşüncesini dile getirdi. 

Şener bugünkü yazısında, "E-posta yoluyla Hrant Dink Vakfı, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e ve avukatlarına yönelik ölüm tehdidi mesajları gönderen ve hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın resen başlattığı soruşturma sonucu kısa sürede yakalanıp, tutuklanan Hüseyin Ateş ve Ersin Başkan’ın ifadelerini okudum. Sözleri beni şaşırtmadı, her yerinden provokasyon kokuyor." görüşünü savundu. 

Şener, "Tehdit mesajlarını gönderenlerin arasında ilginç benzerlikler var değil mi? Daha önce yaşı küçük failler bulunurdu şimdi, 'Şizofrenim...' ya da 'Bende kara büyü var' diyenler ortaya çıktı. Bu hastalıklar tıpkı 18 yaşından önce Rahip Santoro’yu ve Hrant Dink’i öldüren katillerin durumunda olduğu gibi ağır ceza almaktan kurtaran bir durum. Her iki tehdit mesajı atan da ne Hrant Dink’ten ne adına kurulan Vakıf’tan haberdar. Hele eşi Rakel Dink’i ve avukatını açık hedef alması tam bir provokasyon. İfadeleri okurken bir ayrıntı dikkatimi çekti." görüşünü savundu. 

Şener, "İkinci tehdit mesajını gönderen Ersin Başkan ifadesinde, 'Ben kimseye bağlı değilim. Kimseden etkilenmiyorum. Herhangi bir örgütle bağlantım yok. Daha önce 2007-2008 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi’ne gidip orada oturuyordum.' Şimdi soruyorum, 1995 doğumlu Ersin Başkan’ın 12-13 yaşında olduğu 2007-2008 yıllarında MHP’ye gidip oturması size inandırıcı geliyor mu? Dikkatinizi çekiyorum, MHP’nin gençlik örgütü 'Ülkü Ocakları' demiyor, doğrudan MHP diyor. Bu ifade bana Hrant Dink cinayetinde tetiği çeken, Ogün Samast ile arkasındaki Emniyet İstihbarat elemanı Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in Büyük Birlik Partisi (BBP) bağlantısını hatırlattı." FETÖ, komplonun bir ayağını da orada kurmuştu. Nitekim FETÖ suikastı ile öldürülen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetinden sonra, 'Bizim tarla çoktan sürülmüş' demişti. 'Şimdi de birileri MHP’yi bu komploların içine çekmeye mi çalışıyor' diye düşünmeden edemedim." ifadesini kullandı.