Medya
07 Kas 2017 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Nedim Şener şifreleri çözüyor! Ercan Gün Bylock üzerinden kimlerle irtibattaydı?

FETÖ soruşturmasında tutuklanan FOX TV eski haber müdürü Ercan Gün'ün ByLock'a defalarca girerek FETÖ'cülerle konuştuğu deşifre edildi.

FOX TV Haber Müdürü olarak görev yapan Ercan Gün, FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ercan Gün ile FETÖ arasındaki bağlantı, soruşturmanın genişletilmesiyle ortaya çıkmaya başladı.

2 ayrı telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un yüklü olduğu belirlenen Ercan Gün'ün sistemde "Sercan1" kod adını kullandığı öğrenildi.

Konuyu köşesine taşıyan Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, soruşturmayla ilgili dikkat çekici detayları paylaştı.

İşte Nedim Şener'in "Ercan kod adı ‘Sercan’" başlıklı bugünkü yazısı:

19 Ocak 2007 günü öldürülen gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın 20 ocak günü Samsun otogarında yakalanmıştı. FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde çekilen görüntüleri, jandarmada çekilmiş gibi haberleştirerek ‘algı operasyonu’ yapmıştı.

Bu nedenle Dink cinayetinden tutuklu olan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün, şimdi de 7 Şubat 2012’deki MİT Müsteşarı’nın tutuklanma girişimiyle ilgili olarak tutuklandı.

Bir hafta önce bu köşede Ercan Gün’ün hem ağabeyi hem de şirket adına kullandığı telefonlarda FETÖ’nün haberleşme sistemi Bylock kullandığını yazmıştım.

Ercan Gün ile ilgili tutuklama kararı veren 5.Sulh Hakimliği kararında yazdığımdan çok daha fazla detay yer aldı.

BYLOCK'A 2 BİN 521 GİRİŞ

Yazdığım gibi Ercan Gün’ün hem ağabeyi hem de çalıştığı şirket adına kayıtlı iki telefon hattında Bylock yüklendiği kesin. Ercan Gün, örgütün şifreli haberleşme sisteminde kendi adından esinlenerek “Sercan1” kod adını kullanmış.

FOX TV STÜDYOLARI CİVARINDAN...

Detaylar ilginç, her iki telefonda 2 bin 521 adet Bylock erişim kaydı tespit edildi. Bylock erişiminin bin 231’i haber müdürü olarak çalıştığı FOX TV stüdyoları civarından, 374’ünü ise Başakşehir’de oturduğu evine yakınından gerçekleştirdiği belirlendi.

Ayrıca FETÖ’nün kapatılan Bank Asya’da 15 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla 109.266 TL’lik artış olduğu, eşi adına açılan hesapta 15 Eylül 2014 itibarıyla 40-50 bin TL artış olduğu, kardeşi Hasan Gün adına açılan hesapta da 28 Şubat 2014 itibarıyla 50 bin TL artış olduğu saptandı.

Ercan Gün’ün kullandığı telefon hattında 40’ı FETÖ’den işlem gören olmak üzere 71 adet Bylock kullanıcısıyla irtibatta olduğu belirlendi.

ADİL ÖKSÜZ'Ü KAÇIRAN İMAMLA

Ercan Gün’ün Bylock üzerinden irtibatta olduğu kişilerden bazıları dikkatimi çekti. Bunlardan birisi halen tutuklu olan FETÖ’cü polis müdürü Nazmi Ardıç. Kapatılan Nokta Dergisi’nin yönetmeni olan firari Cevheri Güven.

FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesi’nden Veysel Ayhan, Mehmet Yılmaz. Bu İsimlerden birisi Ali Sami Yıldırım.

Ali Sami Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Akıncı Üssü civarında yakalanan ve şaibeli bir şekilde tahliye edildikten sonra ortadan kaybolan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşılayan kişi.

FETÖ’nün Rusya imamı olarak da bilinen Yıldırım, gazeteci Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım eden gazeteci Erdal Şen ile birlikte tutuklanmıştı.

Hep söylüyorum, Hrant Dink cinayeti FETÖ’nün tüm karanlık ilişkilerinin çözülmesinin şifrelerini barındırıyor.