Gündem
16 Mayıs 2017 00:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:41

Nedim Şener, Oğuz Güven'in tutuklanmasıyla ilgili ne dedi?

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındığında Nedim Şener'e tepki gösterilmişti.

Cumhuriyet'in kısa süre sonra değiştirdiği yanlış başlık sonrası Oğuz Güven'i hedef gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen Nedim Şener, Cumhuriyet.com.tr'nin Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanması sonrası açıklama yaptı.

Nedim Şener, "Bir başlık yüzünden bu karar haksızlık…Oğuz Güven'i savunacağım, diğer tutuklu Cumhuriyet'çileri savunduğum gibi" mesajını paylaştı.



Şener daha sonra attığı bir tweet'te ise, "Topbaş'ın damadı serbest iken Oğuz Güven'in tutuklanmasını biri hukuk, adalet diye anlatsın bize" dedi.



NEDEN ELEŞTİRİLDİ?

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'le ilgili atılan başlık nedeniyle geçtiğimiz Cuma sabahı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı. Güven hakkındaki gözaltı süresi 7 güne uzatılmıştı. Güven bugün çıkarıldığı adliyece tutuklandı.

Nedim Şener, bahsedilen başlığa ilişkin bir tweet atmış, "Sevgili büyüğümüz Orhan Erinç, bu başlığı atan hayvanı Cumhuriyet çatısı altında tutmayın" demişti.