Medya
31 Mar 2017 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Nedim Şener o ihbar mektubunu yazdı: Hande Fırat'ın pejmürde kıyafeti senaryo muydu?

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında FETÖcülerin sahte belge kullanarak 15 Temmuz darbe girişimini tiyatroymuş gibi göstermeye çalıştığını yazdı.

Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde, FETÖcülerin darbe girişimi başarılı olmadıktan sonra ‘senaryo, tiyatro’ demeye başladıklarını, inandırıcı olmak için de sahte belge kullandıklarını yazdı.

Sahte belgelerden birinin Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğuna dair belge olduğunu belirten Şener “Belgede imzası bulunan MİT yöneticilerinin ise o tarihte bahsedilen görevde olmadığını yazmıştım. Sahte MİT belgesi 18 Kasım 2016 günü @denizbayrak83 isimli Twitter hesabından servis edilmişti. Meğer sahte belgeler 4 Kasım 2016 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Milletvekili Aytun Çıray’a, gazeteci C.A’ya da ulaştırılmış. Ulaştıran tanıdık, “denizbayrak83@gmail.com” isimli mail hesabı. CHP Milletvekili Aytun Çıray, ihbar mektubunu ve belgeleri İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na iletmiş. Okuduğumda, “Kumpas davaları sürecindeki sahte ihbar mektuplarından biri” dedim. O zaman “yurtsever subay” rumuzu kullanılırdı, bu mektupta “yurtsever MİT’çi” süsü verilmiş, ama üslup aynı” ifadelerini kullandı.

HANDE FIRAT’IN KIYAFETİ

Şener yazısını şöyle sürdürdü:

“İhbarcı, mektubunda 15 Temmuz darbe girişiminin MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından kurgulanan bir “tiyatro” olduğunu yazıyor. “Tiyatro” kelimesini özellikle kullandığı belli çünkü müşterisi bir hayli var. İhbarcı, mektupta 2014 yılında “MİT Ajanı” yapılan Adil Öksüz’ün 11 Temmuz’da ABD’ye gidip 13 Temmuz’da dönmesinin bile kurgu olduğunu anlatıyor.

Darbe suçlamasını FETÖ’nün üzerine yıkmak için seyahatin planlandığını yazıyor. Dahası Hande Fırat’ın, 15 Temmuz gecesi CNNTürk’te Cumhurbaşkan Erdoğan’ın halkı sokağa çağırdığı Facetime görüşmesini 14 Temmuz günü MİT’ten N.Y. ile planladığını yazıyor.

İhbarcı, Erdoğan’ın Facetime görüşmesinin planlandığı gibi 15 Temmuz gecesi yanında olan MİT’ten N.Y.’nin telefonuyla yapıldığını anlatırken şu cümleyi yazmış; "Şu kadarı var ki Hande Fırat’ın yayına pejmürde kıyafetlerle çıkması bile planın parçasıydı."

Sadece internet aramasıyla Erdoğan’ın Facetime görüşmesinin Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın telefonuyla yapıldığı, N.Y.’nin de 15 Temmuz gecesi Ankara’da MİT Müsteşarlığı’nda olduğu gerçeğini öğrenmek mümkün. Peki FETÖ bu yalanı niye servis ediyor?

Dedim ya; nasılsa her yalanın bir müşterisi vardır, yeter ki işine yarasın.”