Polemik & Kulis
28 Mayıs 2014 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Nedim Şener Nazlı Ilıcak'a CNNTÜRK'te patladı! Utanma geni yok!

Gazeteci Nedim Şener, Ergenekon sürecinde kendisi için "tutuklanmalı" diyen Nazlı Ilıcak'a, yıllar sonra çok ağır sözlerle cevap verdi.

Nedim Şener, cezaevi çıkışı ilk kez bu kadar sert konuştu. CNN Türk'te Aykırı Sorular adlı programda konuşan Şener'in hedefinde ise Dört Bir Taraf adlı programda da sıkça kendisinden bahseden Nazlı Ilıcak vardı.

Cezaevinde olduğu süreçte, hakkındaki iddialara cevap veremediğini söyleyen Şener, Ilıcak'ın kendisiyle ilgili olarak "tutuklanabilir, sorun görmüyorum" sözünü hatırlattı ve çok sert sözlerle eleştirdi.

İşte Şener'in canlı yayındaki o sözleri:

"UTANMA DUYGUSU YOK"

"Nazlı Ilıcak, basın özgürlüğünden bahsedecek son kişi bana kalırsa. Nazlı Ilıcak, Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportajda, "Ahmet Şık'ın değil ama Nedim Şener'in tutuklanmasında bir sorun görmüyorum" diyebilecek bir rahatlıkta insan. Hani eğer utanması olsa biraz, utanma duygusu var olan bir insan olsa, ben ona bir yerde karşı karşıya gelsek anlatacağım bazı şeyleri ona.

"ÖYLE BİR GEN YOK ONDA"

Karşı karşıya gelmekten de kaçınırım. Ben bir şey söylendiğinde bunu düşünebilecek bir insan beklerim. Hakikatten utanabilecek bir insan beklerim. Nazlı Ilıcak'ta böyle bir utanma geni olmadığı için yapacak bişey yok. Biyolojik olarak söylüyorum. Utanma geni diye bir şey var ama bazı insanlarda ise bu yok.

"POLİS BÜLTENİYLE KONUŞUYOR"

Nazlı Ilıcak bu davalarda (Ergenekon ve Balyoz Davaları) hakim bir insan değil. Eline verilmiş polis bültenleri ile konulara yaklaşan bir insan.

"UĞUR MUMCU İLE TARTIŞMALARINI BİLİRİM"

Ben bu söylediklerim dahil eğer hatalıysa, bundan hicap edebilirim. Ben Nazlı Ilıcak'ı Uğur Mumcu ile tartışmalarından bilirim. En ufak bir utanç duygusu belirtisi olmayan bir insan. Bakın Dört Bir Taraf'ta birisi diyor ki "sen yalı aldın o yüzden hükümeti savunuyorsun", o diyor ki "sen cemaatin tetikçisisin" diyor. Bu tartışlaya senle ben girsek, bir daha konuşmayız. Ama onlar rahatlıkla bunu sürdürebiliyor. Utanma duygusunun yerlerde olduğu bir ortam o. Aralarında olmamak en iyisi bence."