Medya
07 Eki 2019 16:53 Son Güncelleme: 07 Eki 2019 17:21

Nedim Şener, FETÖ'nün sınav kumpasını böyle deşifre etti!

FETÖ'nün kumpasları ile ilgili verdiği bilgilerle bilinen Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, FETÖ'nün askeri okul sınavları ile ilgili kurdukları kumpaslara değinerek bir askeri okuldaki öğrencilerin yüzde 99,2'sinin FETÖ'cü olduğunu belirtti.

FETÖ'nün askeri okullar üzerindeki etkinliği 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ortaya çıkmış ve okulların tamamı kapatılmıştı. 

Nedim Şener, FETÖ'nün hangi taktiklerle askeri okul sınavları yoluyla kendi adamlarını bu okullara yerleştirdiğini deşifre etti. 

Şener "Askeri okulun yüzde 99,2'si FETÖ'cü" başlığıyla yazdığı yazısında askeri okul sınavlarında bir okula 5 öğrenci dışında tüm öğrencilerin kumpas yoluyla alındığını ve FETÖ'cü olduklarını belirtti. 

İşte Nedim Şener'in o yazısı:

Son zamanlarda “mağdur askeri öğrenci” tartışması aldı başını gidiyor. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu dillendirince daha çok konuşulur oldu. Yanlış anlamayın, hakları arananlar; sınavları alnının akıyla kazanan ancak FETÖ’cüler tarafından düzmece sağlık raporlarıyla kayıt yaptırmaları engellenen ya da askeri okullardaki FETÖ’cü kadrolar tarafından şok mangaları, işkence, baskı ile askeri okullardan atılan 5 bin vatan evladı değil. Muhalefetin kürsülerden bahsettiği “mağdur askeri öğrenciler” bu okullara çalıntı soruyla giren ve 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından, sokağa çıkartılan kişiler. Eğitim kadrosu ve öğrencilerinin neredeyse tamamı FETÖ mensuplarından oluşan askeri okullar 15 Temmuz sonrası kapatıldı.

Bu öğrencilere, FETÖ’cüler tarafından mağdur edilenlerden farklı olarak, Türkiye’nin iyi üniversitelerine kayıt yapma hakkı tanındı. FETÖ’cülerin mağdur ettikleri binlerce öğrenci ise bırakın haklarını almayı üstüne tazminat bile ödediler. Hukuk savaşları hâlâ sürüyor. Öte yandan darbe gecesi sokağa çıkartılan askeri öğrencilerden büyük kısmı beraat ederken bir kısmı cezalandırıldı. Gelelim 15 Temmuz öncesi askeri okulların durumuna. Yazımın başlığındaki, “askeri okullardaki öğrencilerin yüzde 99.2’si FETÖ’cü” tespiti soruşturma birimleri tarafından hazırlanan 2013 yılı Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınavlarına ilişkin raporuna dayanıyor.

İtirafla ortaya çıktı

Raporun hazırlanmasına yol açan gelişme ise, FETÖ’nün mahrem imamlarından birinin, 2006’dan itibaren Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin askeri okullarına giren öğrencilerin büyük bölümünün, 2010’dan itibaren de neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğunu ve sınavları geçerken kullanılan yöntemleri itiraf etmesi oldu. 2010-2016 arasında FETÖ’cülerin çalıntı soruyla kazandığı 24 sınavda kendi örgüt üyelerinin mülakatı geçmesi için şifreleme yöntemi kullandığı belirlendi.

Buna göre sınav komisyonlarında ve bilgi işlem bölümlerinde görevli FETÖ’cüler, sınava giren örgüt elemanlarına ikinci ve üçüncü hanelerinin toplamı 9, 10, 11 ve 12 olan özel aday numaları verdi. Size burada yalnızca 2013 yılı Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mülakat sınavı ile ilgili örneği paylayacağım; 2013 yılında Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na toplam 672 öğrenci kaydı yapıldı. Bunlardan 667 öğrencinin aday numalarının ikinci ve ücüncü hanelerinin toplamanının 9, 10, 11 ve 12 olduğu yani FETÖ’nün şifreleme yöntemine uygun olduğu tespit edildi.

Formüle uymayan öğrenci sayısı yalnızca 5 olarak belirlendi. Yani 2013 yılında giren öğrencilerin yüzde 99.2’sinin FETÖ’cü elemanları olduğu ortaya çıktı. Bir detay da vereyim, 2013 yılında yazılı sınavı ve mülakatı bileğinin hakkıyla kazanan 5 kişiden ikisi FETÖ’cüler tarafından okuldan atıldı. 2006-2010 arası 23, 2010-2016 arası 24 olmak üzere toplam 47 sınavda binlerce FETÖ’cü bu tür hileler ile askeri okullara yerleştirildi. Şimdi yorumu siz yapın.