Gündem
25 Mayıs 2014 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Necip Fazıl Kısakürek mezarı başında anıldı

25 Mayıs 1983'de hayatını kaybeden Necip Fazıl Kısakürek, 31. ölüm yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından Kısakürek için Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kısakürek ile vefatından 2 yıl önce tanışma fırsatı olduğunu belirterek, "Biraz 'asabi ihtiyar' profili çiziyordu. Biraz çekinerek konuşuyorduk. Ancak zaman geçtikçe müthiş bir merhamet sahibi olduğunu, müthiş bir sevgi halesi içerisinde olduğunu müşahede ettim" dedi.

Kısakürek ile yaptığı her görüşmeden çok fazla istifade ettiğini dile getiren Aydın, usta şairin 'Sultan-ı Şuara' (şairler sultanı) unvanına sahip olduğunu ifade etti.

Aydın, Kısakürek gibi şairlerin sadece şair olmadığını, aynı zamanda büyük mütefekkirler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

Şairler, düşünce dünyamızı genişleten, önümüzü bizlere gösteren kişilerdir. Necip Fazıl üstadımız da bu anlamda bir önderdir. Ashabın yıldızlarından bir tanesidir. Dolayısıyla bu törenleri ritüel boyutundan çıkarıp, daha öte bir anlama taşımamız gerekiyor. Bu değerlerimizin bizim düşünce dünyamızda ve elbette ki, medeniyet dünyamızda açtığı çığırları hissetmemiz, müşahede etmemiz ve bunları zenginleştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Umarım bu törenler, bunlara vesile olur. Gençlerimizin ve mevcut nesillerimizin üstadın eserlerini didik didik etmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

Konuşmaların ardından, gazeteci-yazar Ali Erkan Kavaklı da Kısakürek'in hayatına ve eserlerine ilişkin bilgi verdi.

Törene, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile vatandaşlar da katıldı.