Polemik & Kulis
08 Oca 2020 11:34 Son Güncelleme: 08 Oca 2020 11:43

Ersoy Dede’den Necati Doğru’ya cevap: “Yavaş ol adı doğru kendi yanlış adam…”

Son günlerde Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı ile polemik yaşayan ve köşe yazılarında AA’yı eleştiren Sözcü yazarı Necati Doğru’ya Star yazarı Ersoy Dede’den cevap geldi.

Necati Doğru’nun geçtiğimiz günlerde yazdığı ve AA’yı eleştirdiği yazısında söz ettiği Ersoy Dedei bugünkü yazısında Doğru’ya cevap verdi.

Doğru, geçtiğimiz günlerdeki yazısında;  kendisinin de hapis cezası aldığı Sözcü davasında tanıklık yapan Ersoy Dede’yi eski FETÖ’cü olmakla suçlamıştı.

Ersoy Dede de bugünkü yazısında; Necati Doğru’yu 15 Temmuz darbe girişimine ‘naylon darbe’ dediği için eleştirdi ve “Önce sen cevap ver.. 15 Temmuz’dan bir gün sonra, Fetö terör örgütü ele başı Gülen’in daha sonra tepe tepe kullanacağı “Naylon Darbe” tezini yazarken kimlerden sufle aldın? “Tezgahlanmış darbe” dedin. “Danışıklı dövüşten bir kalkışma” dedin.. E be insafsız adam. Aralarında Erdoğan’ın yol arkadaşlarının da olduğu o insanlar şehid oldu.. Sense darbeci teröristlerin senelerdir kullandığı o argümanı medyada ilk seslendiren yazarsın” dedi.

Ersoy Dede’nin bugünkü yazısı şu şekilde:

Sözcü’den Necati Doğru, bana bulaşmış. Hiç tavsiye etmem.. Yavaş ol adı doğru kendi yanlış adam. Ben senin yiyebileceğin türden bir balık değilim. Boğazında kalırım. Öyle kalemini salladığın yerde ‘abim, babam’ diyen zevzek takımına benzemem ben. Fotoğrafıma bakıp, kilomun ölçüsünü yazmışsın, bana da eski Fetöcü demişsin.

Ben senin boyunu ve kilonu bilmiyorum. Mahkemede boyunun ölçüsünü aldığın zaman hep birlikte öğreniriz.. Normal şartlar altında, sadece THY’nin Katar’a satılacağını, buna karşı çıkanların da TVF’den atıldığını iddia ettiğin o operasyon kokan yazıdan sonra bir daha insan içine çıkamaman gerekiyordu. Fakat ideolojik körlük işte.. Hâlâ makbul adam diye yazdırıyorlar sana.. Bana Fethullahçı’ demişsin. Üstelik de senin gazetenin lehine ifade vermeme rağmen.. Ona geleceğim.

Beni aşağılık bir terör örgütünün içinde gösterdiğin o operasyonu çarpacağım yüzüne.. Ama önce sen cevap ver.. 15 Temmuz’dan bir gün sonra, Fetö terör örgütü ele başı Gülen’in daha sonra tepe tepe kullanacağı “Naylon Darbe” tezini yazarken kimlerden sufle aldın? “Tezgahlanmış darbe” dedin. “Danışıklı dövüşten bir kalkışma” dedin.. E be insafsız adam. Aralarında Erdoğan’ın yol arkadaşlarının da olduğu o insanlar şehid oldu.. Sense darbeci teröristlerin senelerdir kullandığı o argümanı medyada ilk seslendiren yazarsın. Verdin mi bunun hesabını? Şimdi “Benden Fetöcü çıkmaz” diyerek yaslandığın Kemalist mahallenin desteğiyle sallıyorsun. Bana gelince Bay Yanlış.. Hayatımın hiçbir döneminde Fethullahçı olmadım.

Ama her döneminde, her türlü darbeye itiraz ettim. Bunun için nerede ne kadar darbeci varsa hepsine karşı çıktım. Şimdi sen söyle bakalım. Delikanlı gibi 28 Şubatçılara meydan okuyabilir misin? 27 Mayısçılara.. Bak arkadaş.. Fethullahçılar denilen alçaklar sürüsünün olduğu hiçbir ortamda bulunmadım. Anlıyor musun? Medyalarında çalışmadım, bir tabak maklubelerini yemedim, Gazeteciler Yazarlar Vakfı’nın da Abant Platformu’nun da kapısından içeri girmedim. İki sefer ABD’ye çağırdılar gitmedim, ikincisinde ‘kalbinizi kırarım’ diyerek reddettim. Bu dediklerim de Fethullah Gülen’in en itibarlı olduğu günlerde yaşandı. Tanışmıyoruz seninle. Eminim tanışmak da istemezsin. Uğurlar olsun..

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!