Televizyon
01 Nis 2010 14:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

NE YAPTIN ERTEM ŞENER!.. CANLI YAYINDA İNANILMAZ GAF!..

Arsenalli oyuncu Fabregas'ın babasını önce Benfica'da futbol oynattı. Ardından da öldüğünü söyledi.

Spor spikeri Ertem Şener, Arsenalli oyuncu Fabregas’ın babasını önce Benfica’da futbol oynattı. Ardından da öldüğünü söyledi. Ama gerçek öyle değildi.

Londra’da oynanan Arsenal-Barcelona maçını Star tv’de Ertem Şener anlattı.

Her zaman olduğu gibi yine maç sırasında bilgi vermeye başlayan Şener, Arsenal’in yıldız oyuncusu Cesc Fabregas hakkında ilginç notlar iletti:

Şener, İspanyol oyuncunun babasının Benfica’da kalecilik yaptığını daha sonra da öldüğünü söyledi.

Fakat Fabregas’ın babası ne Benfica’da top oynadı, ne de öldü.

Ertem Şener Wikipedia’nın hatasına ortak oldu. Maç anlatırken, oyuncular hakkında fazla detaylı bilgi vermesi ile tanınan ünlü spiker Fabregas’la ilgili Wikipedia’dan aldığı yanlış bilginin kurbanı oldu. İşte Wikipedia’nın Fabregas’la ilgili Türkçe sayfası:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cesc_Fàbregas

Sayfada Fabregas’ın babasının Benfica’da oynayan İker Fabregas olduğu yazıyor. Ertem Şener’de maçta aynen böyle söyledi.

Ama Dünya üzerinde İker Fabregas diye biri olmadığı internette biraz araştırma yapılınca ortaya çıkıyor. Ayrıca Benfica’da böyle bir oyuncu olmadığı kulübün resmi sitesinden de görülebiliyor.

Fabregas’ın babasının ölüm durumuna gelince… Eğer Fabregas’ın babası ölmüş olsaydı, Arsenal – Barcelona maçından bir gün önce İngiliz medyasına “oğlum Barcelona maçında hazır şekilde oynayacak” diye beyanat vermezdi.

İşte Fabregas’ın babasının İngiliz Gazetelerine verdiği demeçler:

http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_6062941,00.html

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/2912917/Fabregas-joy-for-Gunners.html

http://www.tribalfootball.com/dad-says-arsenal-captain-cesc-will-be-fit-barcelona-735591

Ertem Şener daha öncede, maç anlatımı sırasında Ekşi sözlük ve benzeri sitelerden aldığı bilgileri aktarırken yanlışlık yapmıştı.

Yıllar önce Barcelona kalecisi Victor Valdes’in bir İspanyol gazetesine verdiği röportajda Rüştü’yü örnek aldığını söylemişti. Ancak bu röportaj Ekşi sözlükteki yazarların Şener’e oyunundan başka bir şey değildi. Şener yine aynı hayata düşmüş oldu.

ETİKETLER
#gaf #ertem şener