Polemik & Kulis
09 Eyl 2019 12:27 Son Güncelleme: 09 Eyl 2019 12:39

Ne dediysek o! CNN Türk’te üst düzey ayrılık resmen gerçekleşti!

CNN Türk’ün önemli isimlerinden biri daha izin dönüşü sessiz sedasız yollandı.

Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya’yı satın almasının ardından CNN Türk’ün Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen İrfan Sapmaz’ın ayrılığı ile ilgili detaylar belli oldu.

Medyaradar’ın ayrılık haberini duyurmasının ardından kişisel instagram hesabından bu haberi yalanlayan ve sadece izne çıktığını söyleyen Sapmaz ayrıca o dönem haberin teyit ettirilmeden yapılmasını gazetecilik etiğine sığdıramamıştı.

“Bu iznin dönüşü yok” haberine karşılık yaptığı paylaşım sonrası, izni eylül başına kadar uzatılan Sapmaz’ın bu tarihten sonra ise sessiz sedasız gönderildiği öğrenildi.

Türkiye’nin sayılı savaş muhabirlerinden biri olan Sapmaz o dönemki paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Günlerden bu yana CNN Türk Haber Koordinatörlüğü görevimden alındığım yazılıyor. Ancak maalesef gazetecilik etik kuralları çerçevesinde haber siteleri telefon açıp bana herhangi bir doğrulatma yapma gereği bile duymuyorlar. 2 seneden bu yana yoğun çalışma tempom nedeni ile Kurban Bayramı'nda sadece 5 gün izin yapıyorum. 15.08.2019 Perşembe günü görevimin başındayım. CNN Türk’te Allah’ın izin verdiği kadar başarılı gazetecilik olaylarına imza atmaya devam edeceğiz inşallah. Selam ve hürmetlerimle."

CNN Türk’te geçtiğimiz ay yapılan yeniden yapılanma kapsamında birçok önemli isim koltuğunu kaybetmiş ve kadrolar A Haber kökenli isimlerle doldurulmuştu.