Televizyon
08 Eki 2012 21:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

NAZLI'YI İKNA ETMİŞLER GÜLEN'İ SAVUNUYOR!

Ilıcak kardeşlerin arasına cemaat girdi; Ömer Çavuşoğlu kardeşi Nazlı Ilıcak için sert eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe eski yöneticisi Ömer Çavuşoğlu, şike davasında kardeşi Nazlı Ilıcak’a yönelttiği Fethullah Gülen eleştirilerini nedenini anlattı ve siyasi konuları kardeşinden daha iyi bildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, CNN Türk’te yayınlanan ’Aykırı Sorular’da Enver Aysever’in sorularını yanıtladı.

Dört Bir Taraf programının yorumcusu ve Sabah gazetesi kardeşi Nazlı Ilıcak’tan siyaset konusunda daha bilgili olduğunu ancak bu bilgisini kullanmadığını anlattı.

Enver Aysever: Nazlı Hanım’a bizim dört bir taraf’a yakışır sertlikte bir eleştiri yaptınız. Diyorsunuz ki "İbrahim Şahin evinden çıkmazdı. Onun arkadaşlığına inandı. Sayfalar dolusu yazı yazdı. Ama İbrahim Şahin şimdi Ergenekon tutuklusu. Demirel’i savunmak için yazdı. Onu bir bilen yaptı. Şimdi de tutkusu Gülen. Ne diyelim. Allah hayırlı etsin." Bunları söylediniz mi hepsini?

Ömer Çavuşoğlu: Evet

Enver Aysever: Niye böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?

Ömer Çavuşoğlu: Gayet basit. Ben Nazlı’yı çok severim. Nazlı çok namuslu, dürüst bir insandır.

Enver Aysever: Samimidir de...

Ömer Çavuşoğlu: Çok samimidir. Hiç bir zaman inanmadığı işin peşinde olmaz. Hiç bir menfaat onu bir yöne çekemez.

Enver Aysever: Tepeniz mi atmıştı bunları söylerken?

Ömer Çavuşoğlu: Çok kere de kendi menfaatinin karşısında iş yapmıştır. Turgut Özal ile mücadeleleri filan baktığınız zaman inanılmaz. Zannetmeyin ki hep Süleyman Demirelciydi. Süleyman Beyle de mücadele ederdi zamanında.

Enver Aysever: Onunla da mı tartışırdı?

Ömer Çavuşoğlu: Tabi tabi. Bir yazısı vardı mesela. Seçim mitingine gitmiş. Yazıyor şöyle böyle diye, "kardeşleri de kös dinler gibi dinliyordu" diyor. Böyle bir insan. Yalnız, nedense inandı mı inanır. Kesin olarak bunun zaaflarını düşünemez. Fethullah Hoca’ya inanıyor. Böyle bir şey olmadığına inanıyor.

Enver Aysever: Siz de olduğuna inanıyorsunuz.

Ömer Çavuşoğlu: Ben de olabileceğine inanıyorum. Olduğuna inanıyorum diyemem ama olabileceğine inanıyorum. Bu söylediklerim doğru. İkna ediyorlar Nazlı’yı müthiş savunuyor...

Enver Aysever: İyi de hatip.

Ömer Çavuşoğlu: ...İyi de hatip, çok da okuyan, kültürlü bir insan. Bence Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı da böyle bir savunma içgüdüsü içinde. Yoksa Nazlı’nın onlarla bir ilişkisi yok. Ailenin dindarı benimdir esasında.

Enver Aysever: Orada da problem var. Peki Nazlı Hanım’ı kızdırmayalım. Seyrediyor mudur bizi?

Ömer Çavuşoğlu: Zannetmiyorum.

Enver Aysever: Belki seyrediyordur.

Ömer Çavuşoğlu: Sizi sever. Ama ben de sizi seviyorum.

Enver Aysever: Sağolun. Ben çok açık söyleyeyim, Nazlı Hanım nasıl biri diye bana da soruyorlar. Abisine anlatmak gibi olmasın ama Nazlı Hanım’ın ilginç bir özelliği var. Nazlı Hanım kin tutmaz.

Ömer Çavuşoğlu: Evet tutmaz.

Enver Aysever: Biz çok hararetli tartışmalar yaptıktan sonra o arardı bizi. Bu huyu bence önemli. Bu meslekte kin tutarak kalmak pek kolay değil. Ama sizle olan meselede şuna kızmış. "Ömer siyasetten benim kadar anlamaz göremiyor" diyor. Buna ne diyeceksiniz.

Ömer Çavuşoğlu: Ben zannediyorum ki Nazlı’dan fazla anlarım siyasetten ama kullanmıyorum. Nazlı’dan fazla anlarım. Nazlı kadar okur, takip ederim. Bütün siyasi liderlerle konuşmuşluğum var.