Magazin
27 Eyl 2012 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

NAZLICAN'A YENİ YASA MÜJDESİ!

İki yıl evli kaldığı işadamı Halis Toprak'a hakaret suçundan yargılanan Nazlıcan Tağızade'ye iyi haber

Halis Toprak'a hakaret ettikleri gerekçesiyle açılan davada Nazlıcan Tağızade ile annesine, yeni yürürlüğe giren yasa kapsamında cezanın ertelenmesini isteyip istemedikleri sorulacak.

İki yıl evli kaldığı işadamı Halis Toprak'a hakaret suçundan yargılanan Nazlıcan Tağızade ile annesine, 6352 sayılı yasadan faydalanmak isteyip istemedikleri sorulacak. Üç ay önce yürürlüğe giren yasa kapsamında, hakaret suçunu işleyen kişinin yargılaması, 3 yıl boyunca aynı suçu yeniden işlememesi şartıyla erteleniyor.

Geçtiğimiz haziranda Toprak'tan boşanan ve halen Bulgaristan'da hukuk eğitimi alan 20 yaşındaki Tağızade, boşanma davaları sürerken bir TV programında Toprak hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle mahkemelik olmuştu. Tağızade ile annesinin sürekli gerçek dışı beyanlarda bulunarak kendisine hakaret ettiğini öne süren Toprak avukatı aracılığıyla savcılığa şikâyet dilekçesi verdi. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Tağızade'ye hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'DÜŞÜNCE AÇIKLAMASI'
İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada her iki tarafı da avukatları temsil etti. Mahkeme 5 Temmuz'da yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa kapsamında Tağızade'nin sözlerinin 'düşünce açıklaması' olarak değerlendirilen suçlardan olduğunu ve 3 yıl ertelenebileceğini hatırlatarak sanıklara bu teklifi kabul edip etmeyeceklerinin sorulmasına karar verdi. Teklifi kabul etmeleri halinde, Tağızade ve annesinin yargılamaları 3 yıl ertelenecek. Bu sürede aynı suçu tekrar işlemezlerse dava ortadan kalkacak.