Medya
16 Ağu 2015 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Nazlı Ilıcak'tan Ali Bayramoğlu'na çağrı: Gel televizyonda tartışalım!

Nazlı Ilıcak Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu ile giriştiği polemikte "bunları ekranda tartışalım" çağrısı yaptı.

Nazlı Ilıcak ile Ali Bayramoğlu'nun arasında gelişen yazı polemiği tam gaz devam ediyor.

Bugün gazetesindeki köşesinde Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu için "ciddi bir entelektüel" diyen Nazlı Ilıcak, "Ama maalesef, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra hatalı bir duruş sergiledi. Konuları yeterince sorgulamadı; iktidar ne derse ona inandı." yazmış ve sormuştu:
"Özeleştiri yapma zamanı gelmedi mi?”

Bayramoğlu bugün köşesinde Ilıcak'ın o yazısını vesile ederek yanılgılarını masaya yatırmıştı.  Ilıcak için "Ilıcak sanırım biraz hızlı, kestirme ve haksız hüküm vermiş…" diyen Bayramoğlu, Ergenekon sürecinde Zekeriya Öz'e gereğinden fazla güvenip övgüler düzdüğünü, ancak olaya fazla tek boyutlu bakıp, süreci Gülen Cemaatinin güç devşirmek için yürüttüğünü geç farkettiğini yazmıştı.

Bugün, gazetesindeki köşesinde "Ali Bayramoğlu'na sorularım var" diyen Ilıcak, aralarındaki polemiğin düzeyli bir şekilde gelişeceğinin de sinyallerini verdi.

DEĞER VERDİĞİM BİR GAZETECİ

"Ali Bayramoğlu, değer verdiğim bir gazeteci." diyerek yazısına başlayan Ilıcak, şöyle devam etti: 
"28 Şubat’tan itibaren birçok kere yollarımız kesişti; benzer düşünceleri paylaştık. Paralel bir mücadele verdik. Bu yüzden, kendisiyle kişisel bir karalamaya dönüşmeden tartışacağımı biliyorum. Bu çok önemli… Çünkü gerçek ancak sorular sorarak, analiz yaparak ortaya çıkabilir. Ancak bu şekilde varsayımlar üzerinden bir hükme varmaktan kendimizi kurtarabiliriz.

Mesela Bayramoğlu, Ergenekon sürecinin özünde doğru olduğuna inanıyor ama şimdi bu sürecin Gülen Cemaati tarafından yönetildiğini, tasfiye ve güç oluşturma istikametinde kullanıldığını fark ettiğini söylüyor.

ELİNDE BELGE VARSA BEN DE İKNA OLACAĞIM

Ali Bayramoğlu, bir bilim adamı. Dolayısıyla daha somut bilgilerle düşüncesini açmak zorunda. Acaba elinde, Balyoz’u yargılayan 10. Ağır Ceza Mahkemesi’yle Ergenekon’u yargılayan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hâkim ve savcılarının Cemaat’le ilişkisini gösteren bir belgesi mi var? Varsa ve paylaşırsa ben de ikna olacağım ve bu davaları “Askere kumpas” şeklinde değerlendireceğim.

"TELEVİZYONDA TARTIŞALIM" ÇAĞRISI

Ilıcak, ardından Ali Bayramoğlu'na bir de çağrı kaleme aldı:


Bütün bunları Ali Bayramoğlu’yla bir televizyon programında tartışmayı çok arzu ediyorum. Onu, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının darbe değil, yolsuzluk operasyonları olduğuna ikna edeceğimi sanıyorum. İkna edebilirsem, cadı avının bir parçası olma ayıbından onu kurtaracağım için, ayrıca büyük bir memnuniyet duyacağım.