Televizyon
23 Şub 2015 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Nazlı Ilıcak ve Zekeriya Öz, Gülen'i çok kızdıracak!

Nazlı Ilıcak ve Zekeriya Öz'ün kar topu oynaması akıllara Fethullah Gülen'in "Bunlar insan mı?" sözlerini getirdi.

Ergenekon ve 17 Aralık operasyonunun mimarı eski savcı Zekeriya Öz, Nazlı Ilıcak'la kar topu oynadı. Ilıcak ve Öz'ün kar topu oynaması akıllara Fethullah Gülen'in kar topu oynayanlar için söylediklerini getirdi.

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, savcılık görevinden alındıktan sonra tweet atmanın yanı sıra medyada da boy göstermeye başlayan Zekeriya Öz'le 17 Aralık'a ilişkin bir mülakat yaptı.

Nazlı Ilıcak, Zekeriya Öz'le kartopu oynarken çekilmiş fotoğrafını "Zekeriya Öz’e 'Hep taş atıyorlar. Ben de kar topu atayım' dedim" notuyla yayımladı.



Hatırlanacağı üzere, Fethullah Gülen geçen ay kartopu oynayanlar için "Bunlar nasıl mahlukatlar, bunlar insan mı hayvan mı?" sözleriyle yüklenmişti.

Fethullah Gülen, geçen ay yayımlanan sohbetinde kar topu oynayanlara ve yılbaşı kutlayanlara çok ağır sözlerle yüklenerek, "Bunlar insan mı hayvan mı acaba?" demişti.

Gülen'in sözleri görevden alındıktan sonra kar topu oynayan sacı Zekeriya Öz'ü akıllara getirmişti.

Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti yerine kar topu oynayanlara yüklenmişti. Gülen, "Gurbet, Güzel Ahlak ve Katlanan Vazife" başlıklı sohbetinde şunları söyledi:



Istırap insanın tefekkür kabiliyetini ikiye, üçe katlar. Haddim değil, böyle dertsiz ıstırapsız insanları görünce, değişik bir mahluk görmüş gibi rahaksızlık duyuyorum. Bu Türkiye'de umuma bakınca böyle, 'Oh ne güzel kar yağdı, top oynayalım, yuvarlanalım karda, kızak kayalım...' görünce böyle elimde olmayarak bunlar insan mı acaba hayvan mı diye... Kan seylapları insanları sürükleyip götürüyor. Dünya kan ağlıyor. Müslümanlar ıstırap içinde inliyor. Bayram sevinci ne demek, yılbaşı tatili ne demek? Otellerde kalma, eğlenme zevk etme ne demek? Bunları anlamada zorluk çekiyorum.



AKILLARA SAVCI ZEKERİYA ÖZ GELDİ

Gülen'in sözleri görevden alındıktan sonra kar topu oynayan sacı Zekeriya Öz'ü akıllara getirdi.

HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilen Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, adliye çıkışında kararı değerlendirmiş, ardından da bir süre kartopu oynamıştı.