Medya
02 Ara 2014 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

Nazlı Ilıcak üç tepe ismin kovulma nedenlerini sorguladı!

Ilıcak, eleştirilerini "bu kadar başarılı tetikçilik ve kara propagandanın mükâfatı işini kaybetmek olmamalıydı" diye dile getirdi.

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, köşesinde Akşam ve Star gazetesinin tepe isimlerinin kovulmaların Tayyip Erdoğan'ın izni olmadan yapılamayacağını belirtti ve "Acaba neden işlerine son verildi?" diye sordu.

Ilıcak, eleştirilerini "bu kadar başarılı tetikçilik ve kara propagandanın mükâfatı işini kaybetmek olmamalıydı" diye dile getirdi.

İşte Nazlı Ilıcak'ın bugünkü köşesinden çarpıcı bölümler:

"Havuz medyasında olay var. Önce Cemil Ertem –ki kendisinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'a çok yakın olduğu belirtiliyor- Mustafa Karaalioğlu tarafından Star'dan kovuldu. Ertesi gün, Ertem, bir tweet attı: "Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkülerine, kendi patronlarını soyanlara karşı çıkın. Acayip günlerde masa altına saklananları bilin."

Aradan birkaç gün geçti geçmedi, bu defa Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın beklenmedik şekilde Star ve Akşam gazetelerindeki işlerine son verildi.

Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı'nın damadının yönettiği Sabah Daily'deki işini koruyor. Ayrıca, herkes biliyor ki, Tayyip Erdoğan'ın onayı olmasaydı Karaalioğlu ve arkadaşları Star ve Akşam'dan çıkarılamazdı.

Acaba ne oldu? Niçin işlerine son verildi? Birçok gazeteci iktidara muhalefet ettikleri için işsiz kaldı ama ilk defa iktidarı destekleyenlerin gazeteyle ilişkisi kesiliyor.

Bu kadar başarılı tetikçilik ve kara propagandanın mükâfatı işini kaybetmek olmamalıydı. Karaalioğlu ve arkadaşları büyük haksızlığa uğradılar! Nedir bunun sebebi?