Gündem
08 Haz 2010 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

NAZLI ILICAK TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM OLDU! NE KADAR ÖDEYECEK?

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın Nazlı Ilıcak ile Sabah gazetesine açtığı dava sonuçlandı...

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, bir köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Sabah gazetesi ve yazıyı kaleme alan gazeteci Nazlı Ilıcak ile yayın sahibi Ahmet Çalık aleyhinde açtığı davada, 5 bin TL manevi tazminat kazandı.
Sincan 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde g6örülen davanın karar duruşmasına, davacı Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan ile davalı avukatı Banu Yılmaz katıldı.

Avukat Doğan, daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Avukat Yılmaz ise Sincan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ayrı birdavanın dosyası içerisinde bulunan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunun, mahkemeye gönderilmesini istedi.

Doğan da davalı avukatının delil olarak dayandığı raporun, davaya konuyazıdan sonra hazırlanmış bir rapor olduğunu belirterek, "Bu yazının yazıldığı tarihte bir soruşturma açıldığı konusunda bize bilgi verilmemişti.

Teftiş Kurulu soruşturması gizlidir. Davalı, gizli soruşturmaya konu olan bir olay ile ilgili yazı yazmış ise bu bilgilere nasıl ulaştığını da açıklaması gerekir. Davamıza konu yazının, Teftiş Kurulu tarafından soruşturulan olaylarla ilgisi yoktur. Kaldı ki müvekkilim o davadan beraat etmiştir. Bu nedenle soruşturma dosyasının getirtilmesine gerek yoktur" dedi.

Yargıç Sevgi Boyacı, davayı kısmen kabul ederek, gazete ve Ilıcak ile Çalık'ın, yasal faiziyle birlikte Osman Kaçmaz'a 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, "Kayıp Trilyon" davasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararınıkaldırmasının ardından, birçok basın kuruluşunda konuyla ilgili haberler yapıldığı anımsatılmıştı.

Dilekçede, Sabah gazetesinde, 25 Mayıs 2009 tarihinde yayınlanan ve Nazlı Ilıcak tarafından kaleme alınan "Cumhurbaşkanının Dokunulmazlığı" başlıklı köşe yazısında, Kaçmaz'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" ileri sürülmüş, gazete ve Nazlı Ilıcak ile yayın sahibi Ahmet Çalık'tan, yasal faiziyle birlikte 30 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.