Gündem
29 Nis 2012 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:35

NAZLI ILICAK SÜLEYMAN DEMİREL DOSTLUĞU NE ZAMAN BOZULDU?

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Demirel ile önceleri ciddi dostluğu olduğunu, ancak bu dostluğun bozulduğunu söyledi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Demirel ile önceleri ciddi dostluğu olduğunu, 28 Şubat sürecinde bu dostluğun bozulduğunu söyledi. Ilıcak, "Demirel’in 28 Şubat sürecindeki tavrını desteklemek mümkün değil." dedi.

9. GAP Oskarları ödül törenine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Nazlı Ilıcak, törenden sonra DSİ Konferans Salonu’nda GAP Eğitim Gönüllüleri ve NT’nin düzenlediği programa katıldı. Burada son çıkan ’Her Taşın Altında The Cemaat mi Var?’ adlı kitabının tanıtımını yapan Ilıcak, dinleyicilerin sorularını cevapladı. Süleyman Demirel’in 28 Şubat’ın tek sorumlusu olmadığının altını çizen Ilıcak, “Demirel’in 28 Şubat sürecindeki tavrını desteklemek mümkün değil. Demirel ile önceleri ciddi dostluğumuz vardı. Ancak dostluğumuz 28 Şubat sürecinde bozuldu. Bana göre Demirel 28 Şubat sürecine destek vermek zorunda bırakıldı. Planın Demirel’e ait olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Türkiye-Suriye ilişkileri ile ilgili bir soruya Ilıcak, şu şekilde cevap verdi: “Suriye’ye herhangi bir saldırının olacağını ümit etmiyorum. Askeri müdahale için Meclis kararı gerekiyor. Meclis’ten böyle bir kararın çıkmasına ihtimal vermiyorum. Türkiye’nin Suriye’ye karışması taraftarı değilim.” Başörtü sorununun kısa süre içerisinde çözüleceğine inandığını dile getiren Ilıcak, bunun yeni anayasada teminatlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü, soru cevaplı programın sonunda Ilıcak’a el işlemeli bakır tablo hediye etti. Nazlı Ilıcak daha sonra son kitabının imza törenine katıldı.