Polemik & Kulis
10 Şub 2015 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Nazlı Ilıcak Hürriyet'e yüklendi: Algı operasyonunda devreye sokuldu!

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, ‘yandaş medyanın ardından şimdi de Hürriyet’in devreye sokulduğunu’ ileri sürdü.

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, ‘Selam Tevhid soruşturmasında binlerce kişinin yasa dışı dinlendiği izlenimini yaratacak bir algı operasyonu yürütüldüğünü’ savunarak, ‘yandaş medyanın ardından şimdi de Hürriyet’in devreye sokulduğunu’ ileri sürdü.

Ilıcak’ın bugünkü köşe yazısı özetle şöyle:

“Selam Tevhid dosyasından, -bazıları 3’üncü defa gözaltına alınan- polislerin meydan okuması, ‘Tiran’dan korkmuyoruz’ diye bağırmaları neye delalet eder? Bence, yaptıkları bütün işlemlerin yasalara uygunluğuna inanıyorlar. Öte yandan, ‘kullanışlı gazeteciler’ vasıtasıyla, ‘Selam Tevhid soruşturmasında binlerce kişinin yasa dışı dinlendiği’ izlenimini yaratacak bir algı operasyonu yürütülüyor.

Önce, Star, Yeni Şafak gibi yandaş medya ile kamuoyunda böyle bir intiba yaratmaya çalıştılar. Herkes Star’ın malûm manşetini hatırlıyor: “7 bin kişi dinlendi…” Bilahare, Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, üç yılda, hedef şahıs olarak dinlenen toplam kişi sayısının 251 olduğunu kabul etti. O algı operasyonu çöktü.

ŞİMDİ DE HÜRRİYET

Artık, Hürriyet’i devreye soktular. Yeni gözaltıların dayanağı olarak, Tayyip Erdoğan dahil birçok milletvekilinin, bürokratın, Hakan Fidan’ın, hard diskten çıkan ses kayıtları gösteriliyor. Oysa bu iddialar yeni değil (…) Ben, Hürriyet’in haberinde bu detayları göremedim.

Yeni delil yok ama yeni bir algı operasyonu var. Birçoğu savcı tarafından imha edilecek olan tapelere dayanarak, casusluk iddialarının üzerini örtme çabaları var. Aynı 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarında görüldüğü gibi…

Bir bakarsınız 28 Şubat soruşturması da canlandırılır; orada da yeni kurbanlar ortaya çıkar. Bu yüzden, bir muhabirin getirdiği bilgileri, araştırmadan devreye sokanları uyarmak istiyorum. Guguk devletinin taşları döşenirken, daha dikkatli davranmak gerekmez mi?”