Gündem
17 Ara 2013 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Nazlı Ilıcak: 'Hakan Şükür'ün istifası cesur bir davranış'

Nazlı Ilıcak, Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifa etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak, 5N1K programında, Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifa etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Nazlı Ilıcak, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programında, AK Parti'deki görevinden istifa eden Hakan Şükür için oldukça cesur bir harekette bulunğunu söyledi.
 
Hakan Şükür’ün cesur bir davranışta bulunduğunu ve bunun bir vicdanın ayaklanması olduğunu söyleyen Ilıcak, "Onun bu dershaneler konusuna mesafeli olduğunu biliyordum ama bu denli bir cesurca harekette bulunabileceğini bilmiyordum. Çünkü yakından da tanımıyorum kendisini. Bu vicdanın ayaklanmasıdır. Bir çok kişinin de yüzüne ayna tutuyor. Burada aslında iyi zamanda cemaate yakın gibi görünen hocaefendi ile görüşen bir takım insanların haksızlık yapıldığını bile bile suskun kalmasını eleştiriyor. Bazı medya mensuplarını ve kanaat önderlerini de eleştiriyor. Baktığımızda iktidarla cemaatin arasını açmak üzere nifak tohumları dediğimiz tohumlarını AK Parti'yi sevmeyen kesimler atarken, bir yandan da maalesef AK Parti'ye çok yakın olan kalemlerde sürekli olarak bu arayı açmaya çalışıyor." dedi.
 
"AMAÇLARI AK PARTİ'YE ZARAR VERMEK"
Öte yandan Ilıcak programda yaptığı açıklamada yargıda ve emniyette 30 kişilik bir Cunta yapılanması olduğunu dile getirerek, "Böyle bir şey ileriye atıyorlar ve bunun üzerine siyasetçilerden de hiç bir ses çıkmıyor. Bu 7 Şubat ve öncesinde de adım adım bunlar atıldı. Bence sözde cemaate karşı bir operasyon yürütülürken, aslında bu iktidarı zaafa uğratma operasyonudur. Bununda sonucunu gördük. Ben 7 Şubat'ta ilk andan itibaren bunun bir tuzak olduğunu 2011 Temmuz'unda Erdoğan'ı kıyasıya destekleyen bir grubun 4-5 ay sonra onu tutuklamak için bir operasyon yapmayacağı defalarca söylendi." ifadelerini kullandı.
 
"İSTİFALARIN SAYISI DEĞİL VERDİĞİ MESAJ ÖNEMLİ"
Nazlı Ilıcak konuyla ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"İstifalar çoğunluk değil ama bence verdiği mesaj çok önemli dediğim gibi bu bir vicdanın ayaklanması. Bu da aynı zamanda ayna tutuyor. Orada hiç ses çıkarmadan meredeyse cemaate 'örgüt' isminin yapıştırılması ve buna paralel bir yapının olduğunun belirtilmesine sessiz kalanlara ve bir zamanlarda cemaate çok yakın olan insanların üzerine belki bir vicdan aynası tutmuştur."