Televizyon
19 Eyl 2012 22:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

NAZIM HİKMET TAM BR KADIN DÜŞMANIYDI! TARAF'IN TARİHÇİ YAZARI ŞOKE ETTİ!

Taraf yazarı tarihçi Halil Berktay, yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter’in sorularını yanıtlayan Taraf yazarı tarihçi Halil Berktay’dan Nazım Hikmet ile ilgili ilginç bir yorum geldi:

NAZIM HİKMET TAM BİR KADIN DÜŞMANIYDI
 
"Nazım hikmet çok ataerkil bir adamdı. Yakından baktığımda şunları görüyorum: Çok kendini beğenmiş, çok şımarık. Devlet komplosuyla hapise atıldı ve hapiste olgunlaşıp değişti. Kadınlar konusunda müthiş posesif, temellükçü ve aynı zamanda ahlakçı. Kendisine her türlü poligam ilişkiyi yani çok eşliliği normal erkeklik hakkı sayarken kadınlara ’’kadınım’’ diye hitap etmesi ne kadar maşist, ne kadar yukardan konuştuğunu gösteriyor. Ona göre kadınlar çok güdük, çocuk, enfantil yaratıklar. Yani büyük bir erkek onları ellerinden tutmazsa yoldan çıkabilirler gibi düşünüyormuşçasına konuşuyor."
 
EMNİYETİN 1 MAYIS 77 KROKİSİ İÇİN NE DEDİ?
Kanlı 1 Mayıs 77’nin solcuların iç işi olduğu yönündeki açıklaması günlerce tartışılan Berktay’a Emniyet Genel Müdürlüğünce TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna gönderilen, ve ilk kurşunun İntercontinental otelinden sıkıldığını belirten o rapor ve kroki de soruldu. Halil Berktay, krokiden haberdar olmadığını belirterek, "İlk defa da sizin aracılığınızla haberdar oluyorum. Tanıklıklarda ilk silah sesinin Tarlabaşı’ndan geldiği ifade ediliyor. Krokiyi inceleyip düşünem lazım bu konuda." diye konuştu.
 
İLHAN SELÇUK’UN ANNESİNİN KİMLİĞİNİ GİZLEMESİ KORKUNÇ!
Halil Berktay, Hasan Cemal’in "1915: Ermeni Soykırımı" kitabında geçen İlhan Selçuk’un annesinin Ermeni olduğu iddiasına da değindi. "İlhan Selçuk’un annesinin Ermeni olmasına şaşırmadım, İlhan Selçuk’un bunu gizlemesine de şaşırmadım." diyen Bertay, şöyle devam etti:

SELÇUK’UN TERCİHİ KORKUNÇ İDEOLOJİK VE KAMUSAL BİR TERCİH

"Bir insanın annesinin kökenini gizlemesi tarif edicek kelime bulamayacağım kadar büyük bir insanlık utancı. Korkunç bir şey! İlhan Selçuğun ne kadar Atatürkçü, ulusalcı olduğu, Atatürk milliyetçiliğine ve 20.YY Cumhuriyeti’ne ne kadar toz kondurmadığı düşünülürse, milliyetçilik uğruna işkencecilerini bile affettiği hesaba katılırsa bu durum aile içinde bir mesele olarak gözükmüyor. Korkunç bir ideolojik ve kamusal tercih."

HASAN CEMAL’E BUNU YAZDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Taraf yazarı, Balçiçek İlter’in "Hasan Cemal bunu şimdi yazmamalı mıydı?" sorusuna ise, "Katılmıyorum. Hasan Cemal’e bunu yazdığı için teşekkür borçluyum. Bunu ibretlik bir olay sayıyorum." diye cevap verdi.