Gündem
15 Oca 2016 14:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Nazım Hikmet 114. doğum gününde anıldı!

Nazım Hikmet Ran, doğumunun 114' üncü yılında "İyi ki Doğdun Nazım" etkinliği ile anıldı.

Memleket Şairi olarak bilinen Nazım Hikmet Ran, doğumunun 114' üncü yılında "İyi ki Doğdun Nazım" etkinliği ile anıldı. Konak Belediyesi tarafından düzenlenen "etkinlik Güzelyalı Kültür Merkezi'nde şairin adının verildiği salonda gerçekleşti. Etkinlikle şiir ve müzik dinletileri yapılarak ünlü şairin şiirleri , tiyatro ve sinema oyuncusu Rüştü Asyalı tarafından seslendirildi. Ayrıca etkinlikte Asyalı'ya Üç Anadolu Müzik Topluluğu da yorumlarıyla eşlik etti. Nazım Hikmet etkinliğine birçok sanat severde eşlik etti. Bu isimler arasında  Ali Seçkiner Alıcı, Erkoç Torun, Nedim Yıldız ile Zeynep Göknur Yıldız ve Ziya Özsökmenler de yer aldı.

İstanbul' da ise Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik yapıldı.  Vakıf Başkanı Rutkay Aziz ve üyeler, Nâzım Hikmet’in eşi Vera Tulyakova’nın kızı, damadı ve torunu, oyuncu Tarık Akan etkinlik için Tarabya’ da bir araya geldi. “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine” sloganıyla şiirler okuyup, denize karanfiller bırakacak. Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe, Nâzım Hikmet Korosu şarkıları ile eşlik edecek.

NAZIM HİKMET KİMDİR?

Nazım Hikmet 15 Ocak 1902 tarihinde dünyaya geldi. Dünyaca ünlü Şair Nazım Hikmet'in şiirleri 50' den fazla dile çevrildi. Siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış ve yetişkin yaşamının büyük bölümünü hapiste ya da sürgünde geçirmiştir. Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül almıştır.  3 Haziran 1963' de vefat etmiştir.

114. DOĞUM GÜNÜNDE NAZIM HİKMET PULU

Bursa Nilüfer Belediyesi, dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet’ in 114’ üncü doğum gününe özel çalışmalar yaptı.  Nazım’ın 11 yıllık Bursa Cezaevi’ ndeki günlerini anlatan ’Bursa’nın Nazımı’ belgeseli için çalışmalar yapan belediye, aynı zamanda şair için Türkiye tarihinde ilk kez kişisel pul da çıkardı. Böylece, PTT işbirliğiyle Türkiye tarihinde Nazım Hikmet adına ilk kişisel pulu çıkartılmış oldu. Fiyatı 1.40 TL olan bu özel pul ve ilk gün zarfları 14 Ocak Perşembe günü Nazım Hikmet Kültürevi’ nde düzenlenecek gecede konuklara armağan edilecek.