Magazin
05 Eyl 2023 20:10 Son Güncelleme: 05 Eyl 2023 20:56

Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu nasıl?

Ünlü şarkıcı Nazan Öncel sigara sebebiyle yaşadığı sağlık sorunlarından bahsederek apar topar hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Ünlü şarkıcı Nazan Öncel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla apar topar hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Serum tedavisi gördüğünü ifade eden Öncel ayrıca sigarayı bıraktığını açıkladı.

Nazan Öncel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sigara insanın düşmanıyla sevişmesi gibi bi’şeydir. Sıcaklar falan derken tansiyon 22’yi gördü. Ani bir bayılma… Apar topar hastaneye koştuk, serum tedavisi ve saire. Sigarayla da vedalaştık" ifadelerini kullandı.

NAZAN ÖNCEL KİMDİR?

Nazan Öncel, 6 Şubat 1956 yılında İzmir , Karşıyaka'da öğretmen bir anne ve memur bir babanın evliliklerinin ikinci yıl dönümlerinde dünyaya gelmiştir.

Sokak Kızı lakabıyla da tanınan Öncel, kameralarla ilk defa 1961 senesinde ilk ve tek sinema filmi olan “Acı Tesadüf”te çocuk yıldız olarak tanışmıştır.

Edebiyat damarını babası Muzaffer Bey’den alırken, notayı altı yaşındayken annesi Raziye Hanım’dan öğrenmesiyle ortaokul yıllarında gitar çalıp, şarkı söylemiştir.

Ortaokul eğitimini sürdürürken mezun olduğu Zafer İlkokul’unun sene sonu kutlamalarına katılması için okul müdüründen davet aldığında, kara önlüğü yerine annesinin özel olarak diktiği elbiseyi giyerek, solo mandolin çalmıştır.

İlk sahne tecrübelerini, 1969'da Kervanlar Orkestrası'yla, üç yıl süren beraberliğinde yaşarken, 1971'de 15 yaşında kurduğu Çılgınlar grubuyla birlikte düğün salonlarında ve festivallerde şarkı söylemiştir.

1975'de İzmir Radyosu'nun düzenlediği bir şarkı yarışmasında “Annem” isimli bestesiyle katılarak birincilik elde etmiştir.

1978'de İstanbul'da ilk 45'lik kaydını gerçekleştirmiştir. Necdet Koyutürk Orkestrası eşliğinde söylediği “Sana Kul Köle Olmuştum şarkısı radyo ve televizyonda ilgi toplamıştır. O günlerde pop müzikten piyanist şarkıcılar dönemine geçiş sırasında çıkardığı ilk Long Play'i olan “Yağmur Duası” 1982'de yayınlanmıştır.

Öncel, tümü kendi kaleminden çıkan şarkılardan oluşan “Bir Hadise Var” albümü, Türkiye'de pop müziğin iyiden iyiye yaygınlaştığı 1991 yıllarında çıkardı. “Aynı Nakarat”, “Gitme Kal Bu Şehirde, “Âşık Değilim Olabilirim”, “Nokta Nokta” ve “Leylim Yar” gibi şarkılar 90'lı yılların önemli pop klasikleri arasında yerini aldı.Sonrasında 1994'te “Aşk Beklemez”, “Geceler Kara Tren”, “Ben Böyle Aşk Görmedim”, “Dillere Düşeceğiz Seninle” gibi şarkılarla büyük beğeni kazandı. ‘’Börekler Açarım” şarkısı radyocular tarafından Türkiye’nin ilk anonim pop şarkısı olarak kabul edildi.

1996 ayında çıkardığı Sokak Kızı albümüyle Nazan tarzını sertleştirir ve bu albümden çıkan Sokak Kızı, Erkekler de Yanar, A Bu Hayat ve Bırak Seveyim Rahat Edeyim gibi parçalar onu slowdan uzaklaştırır ancak zirveye taşır.Nazan, bu tarzı 1999 Ocak ayında yayınlanan Demir Leblebi albümünde sürdürdü. Türkiye'ye eşik atlatan ve sosyal sorumluluklara işaret eden bu albüm, yıllar sonra Göç ve Sokak Kızı albümleri gibi kült olma mertebesine erişti. 21 Mart 2004 tarihinde Yan Yana Fotoğraf Çektirelim albümünü çıkardı. Bu albüm sanatçının en çok satan albümlerinden biridir.

15 Temmuz 2006'da 7'n Bitirdin'i çıkaran sanatçı Aşkım Baksana Bana ile dijital ortamda en çok satılan şarkı olmayı başardı ve listelere bir numaradan girerek üç ay liste başı oldu. Son olarak uzun yıllar birlikte çalıştığı müzisyen Hamit Ünadaş'ın Janti albümünün prodüktörlüğünü üstlendi ve şarkılarını kaleme alarak iki şarkıda Janti'ye düet yaparak destek oldu.

Nazan Öncel’in Salih Öncel ile evliliğinden Serkan Öncel adında bir oğlu vardır.