Gündem
17 Ağu 2021 16:18 Son Güncelleme: 17 Ağu 2021 16:26

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Afganistan açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Afganistan'da yaşanan son süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Stoltenberg açıklamasında, "Afganistan'da askeri değil siyasi çöküş yaşandı. Kabil'deki önceliğimiz tahliye operasyonlarının tamamlanması" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, Salı günü içinde yaptığı açıklamada müttefiklerin bugün tahliyeler için ek uçakları Kabil'e gönderdiğini ve Taliban'ın Afganistan'dan ayrılmak isteyen herkese izin vermesi gerektiğini söyledi.

Stoltenber'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Kabil'de önceliğimiz tahliyelerin başarılı bir şekilde tamamlanması. Afganistan'da durum son derece üzücü ve endişe verici. Afganistan'ın çöküşünü görmekten üzüntü duyuyorum. Özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere'ye teşekkür ediyorum. Havalimanının güvenliğini ve tahliyeyi organize ediyorlar.

"Uluslararası terörizmle mücadele etmeye devam edeceğiz "

Acınızı paylaşıyorum, üzüntü duyuyorum, bana da 2001'de bir söz verildi, şu anda NATO Genel Sekreteriyim ve bunun sorumluluğu bende. Afganistan'a gittim, pek çok güçlü kadınla tanıştım, sosyoekonomik gelişimi gördüm, desteklemeye devam edeceğiz. Yeni yönetimi desteklemeye devam edeceğiz, kadın haklarını savunduğundan emin olacağız. Bu gerçekten çok üzücü. Bu kadar hızlı ilerleyiş beklemiyorduk, bizim eğittiğimiz Afgan yönetimi direnemedi.