Kültür Sanat
10 Şub 2020 10:56 Son Güncelleme: 10 Şub 2020 14:27

Natalie Portman'dan Oscar'a ceketli protesto! Yakasında yazanlara dikkat!

Tüm dünyanın merakla beklediği 92. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl da 'En İyi Yönetmen' kategorisinde hiç kadın aday olmaması eleştirilere neden oldu. Durumu protesto etmek isteyen Natalie Portman, kadın yönetmenlerin isimlerini taşıyan bir ceketle törene geldi.

Oscar ödülleri olarak bilinen Akademi Ödülleri'nin 92'ncisi, Pazar gecesi ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlendi.

Oscar Ödülleri'nin 92 yıllık tarihinde ilk defa İngilizce dışındaki bir dilde çekilen bir film en iyi film ödülünü kazandı: Bong Joon Ho'nun yönettiği, Güney Kore yapımı Parazit filmi en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi uluslararası film kategorilerinde Oscar ödülünü kazandı.

KADIN YÖNETMENLER LİSTEDE YER ALMADI

Bu yıl da aday listesinde özellikle en iyi yönetmen kategorisinde yaptıkları filmlerle beyaz perdede yapımları yer alan kadın yönetmenlerden hiçbirinin bulunmaması ve diğer kategorilerde de farklı etnik kimliklerden çok sayıda ismin yer almaması Akademi'ye eleştirilerin yöneltilmesine yol açtı.

Bu durumu protesto etmek isteyen isimlerden oyuncu Natalie Portman, bu yıl film çeken ancak Oscar'a aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerini taşıyan bir Dior ceketle törene geldi.

 

Oyuncu Mark Ruffalo ise en iyi belgesel ödülünü vermeden önce yaptığı konuşmada, "dört yapımın yönetmen koltuğunda kadın olduğuna" dikkati çekti.