Gündem
08 Ağu 2016 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Nasuhi Güngör TRT sırlarını anlattı! "Kaşeli muhabir" sistemiyle Cemaat’e...

TRT eski Haber Dairesi Başkanı Gazeteci Nasuhi Güngör, o günlerde paralelci örgüte karşı kurum içinde verdiği mücadeleyi anlattı.

Sosyal medya üzerinde açıklamalarda bulunan Gazeteci Nasuhi Güngör, 17-25 Aralık darbe girişiminden sadece bir gün sonra TRT Haber Dairesi Bşk olarak göreve başladığında her yerin Cemaatçi kaynadığını belirtti.

Güngör gelişmeleri, "Hemen bulunduğum birimdeki tüm paralelci yöneticileri görevden aldım. Hemen mahkeme kararları alıp döndüler. Yargıda elleri çok güçlüydü. TRT adına Türkiye çapında il ve ilçelere dağılmış 400'ün üzerindeki FETÖ mensubu kaşeli muhabiri sistem dışına çıkardım. Kıyamet koptu" diye anlattı.

Bunun gerekçesini "Çünkü, TRT'de kurdukları kaşeli muhabir sistemi üzerinden paralel örgüte muazzam kaynak aktarıyorlardı" diye anlatan Göngür herşeyin devletin kayıtlarında mevcut bulunduğunu bildirdi.

CADI AVI DİYENLER 15 TEMMUZ'DA 'HİDAYETE' ERDİLER

Nasuhi Güngör, "O zaman bana cadı avı yapıyorsun diyenler, engel olmaya çalışanlar, 15 Temmuz gecesi aniden 'hidayete' erdiler! Terör örgütüymüş meğer! FETÖ mensupları açtıkları davalarla beni iki kez görevden aldırdı. Sn. Cumhurbaşkanı'nın kararlı iradesiyle tekrar göreve döndüm" dedi.

Nasuhi Güngör, 2014 Mart'ta Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı canlı yayında bunlara "ajan, şebeke, çete" dediğinde henüz kimsenin bu ifadeleri ağzına almadığını anımsatırken, açıklamalarını "Şükürler olsun. Kimileri için hainlere hain demek zor olsa da, bugün milyonlar Türkiye için meydanlarda. Veyl olsun zalimlere ve ortaklarına" diye bitirdi.

Nasuhi Güngör İstanbul mitinginin de toplumda yeni bir dirilişe vesile olması temennisinde bulundu.