Gündem
20 Nis 2017 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

Nasuh Mahruki'ye 10 milyon TL'lik vurgun suçlaması!

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt, Nasuh Mahruki'ye yolsuzluk suçlamasında bulundu

Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'un kurucu üyelerinden olan ve aynı zamanda Sözcü gazetesi yazarı olan Nasuh Mahruki, 30 Kasım 2016'da AKUT Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti...

Süper Haber'in haberine göre, Mahruki'nin bu ani istifasının ardından milyon dolarlık vurgun çıktı...

Mahruki referandum sonucunu eleştirdi

Nasuh Mahruki, referandumla ilgili YSK kararını eleştirerek, "Bu rezaleti kabul etmek kendine, kendi ülkene, kendi ailene ve sevdiklerine, demokrasiye, hukuka, şehitlerimize, gazilerimize ihanet etmektir" ifadelerini kullandı.

Bu yoruma yanıt ise Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt'tan geldi.

Mahruki'nin Twitter'dan paylaştığı mesajı, yeni "Gezi kalkışması" provalarına destek olarak yorumlayan Karakurt, "İnsanları manipüle edip sokağa dökmek için bu manevraları yapacağına AKUT Enstitüsü üzerinden derneğe aktarılması gereken paraları nasıl yurt dışında kurduğunuz paravan şirketler götürdüğünüzü, son olarak örtmeye çalıştığınız 10 milyon TL'nin hesabını vereceksiniz" diye yazdı.

10 milyon TL'lik vurgun

Bu sert mesajın ardından AKUT'ta yaşandığı iddia edilen yolsuluklar ilgili detaylar paylaşan Karakurt şu bilgileri verdi;

"Bu bir ihbardır. Önü arkası bilgi, belge ve üyelerin bilgisi dahilindedir. Sorumlu kişiler tüm yönetim kurulu üyelerdir.

Milletimizin arama kurtarma derneği olarak bildiği bu kurum içindeki hırsızları bilme hakkı vardır.

Bu 10 milyon TL'yi götüren şahsı, kendi pislikleri ortaya çıkmasın diye mahkemeye verememektedirler. Gönüllü, kuruluşun içinde yönetim kurulundan maaş alan Yönetim Kurulu Üyesi Ş., paraları götüren enstitü yöneticisi D. ve gizli ortağı C., istifa ettiği halde Yönetim Kurulu kapalı toplantılarına girip yerine bıraktığı yeni başkan vasıtasıyla derneği halen yöneten Mahruki yargı önünde bu rezilliğin hesabını vermelidir."

Para trafiği



Nasuh Mahruki'yi, AKUT bilinmez bir çukurun içine sürüklenirken kendisine sanal düşmanlar yaratmakla suçlayan Karakurt, dernekteki karanlık olayları şu sözlerle aktardı;

"Kaçak kullanılan telsiz frekansları (ki büyük suçtur).... Üstü kapatılan tacizci ekip lideri... Dernekteki FETÖ'cü ekip lideri... AKUT etiketi ile verdiği konferansların tamamının parasını cebine indiren derneğe bir kuruşunu aktarmayan Makruki.."

İddialarının bir tanesinin eksik ya da yanlış olduğunun ispatlanması halinde tüm kamuoyu önünde özür diliyeceğinin de altını çizen Orhan Karakurt sözlerini şöyle sürdürdü;

"Üyelerin tamamının bana tazminat davası açmalarını rica edeceğim. Artık sanal düşman üreterek orada oturma dönemi bitti.

Şimdi hesap verme dönemi. Derneğe zarar gelmesin diye bu rezilliklere bu zamana kadar tahammül ettik. ARTIK YETER! Dernekten götürülen 10 milyon TL'yi alan şahsı savcılığa vermek yerine "2 milyonunu derneğe iade et bu işi kapatalım" pazarlığı, bir şeylerin üzerini kapatma çabası değilse nasıl izah edilebilir.

Bu olayların dışarıya sızmasından korktukları için bir danışmanlık sirketi ile anlaşan yönetim bir açıklama hazırlığı içindeymiş hazırlayın. Profesyonel desteğin yolsuzluğunuzu örteceğini düşünüyorsanız akabinde gelecek paravan şirket belgeleri deşifre edildiğinde bakalım ne yapacaksınız? Bunu açıklama değil, savcılığa suç duyurusunda bulunup suçluları deşifre edip temiz olanları da aklayarak halledin."

Şaibeliler ve Mahruki istifa ettiiği dernekten derhal elini çekmelidir. YAZIK OLUYOR AKUT'A! Profilinde "Milli sporcu" yazacak ancak ailece ikinci vatandaşlığın ABD olacak! "Vatan naraları" ile insanları sokağa dökme çabasında olacak..."

AKUT'tan yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt'un bu ağır suçlamalarının ardından AKUT'tan yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada yöneltilen tüm suçlamalar reddedilirken, iddiaların "mesnetsiz" olduğu savunuldu.

Nasuh Mahruki de söz konusu açıklamayı, "Aylardır süren ancak birden bire Orhan Karakurt tarafından yeni bir şey gibi karşımıza çıkarılan hukuki süreçle ilgili AKUT'un resmi açıklaması." notuyla sosyal medyadan paylaştı.



Mesnetsiz ifadeler...

Orhan Karakurt ise AKUT'un bu açıklamasının kendisinin haklılığını gösterdiğini savunarak, Mahruki'ye, "İşte günü kurtarmaya yönelik populist hiçbir ithama açıklama getiremiyen her iddiamızın haklılığını belgeleyen yüzeysel açıklama. "Mesnetsiz ifadeler" diyerek geçiştirilen kendilerini kurtarma çabası olay devletin denetleme ve adalet kurumlar tarafından aydınlatılacak" yanıtını verdi.