Medya
05 Ara 2010 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

"NASIL OLUYOR DA BU DİZİ FOX GİBİ TUTUCU BİR KANALDA YAYINLANIYOR!"

Hayranlarının her daim sorduğu bir soru var; “Nasıl oluyor da, bu dizi Fox gibi ‘tutucu' bir kanalda yayınlanıyor?”

SIMPSONLAR: “FOX NEWS IRKÇI”

Benim de keyifle izlediğim çizgi dizi ‘The Simpsons’, ABD’de olay yaratmaya devam ediyor. Hayranlarının her daim sorduğu bir soru var; “Nasıl oluyor da, bu dizi Fox gibi ‘tutucu’ bir kanalda yayınlanıyor?”

Bu sorunun cevabı son bölümlerde çizgi filmin ‘muhafazakar’ Fox News ile kafa bulmasında yatıyor. 21 Kasım’da yayınlanan bölümünde Fox News helikopteri, Simpson’ların evinin üzerinde dolaştı. Helikopterde kanalın ‘Doğru ve dengeli haber’ sloganıyla dalga geçen bir yazı yer alıyordu; ‘Irkçı değil ama ırkçılar arasında 1 numara’...

Buna Fox News’tan karşı atak kanalın star ismi Bill O’Reilly’den geldi. Çizgi filmden bir bölümü kendi yayınında gösterdikten sonra yaratıcılarından ‘sersemler’ olarak bahsetti. Buna  Simpson’lardan cevap gecikmedi. Bir sonraki bölümün jeneriğinde Fox News’ın sloganı şöyle değiştirildi: “75 yaş altındakilere hitap etmeyen...”

Peki bu nereye kadar gidecek? Haberi veren Guardian gazetesinde ‘The Simpsons’ın yapımcısı Al Jean; “Bill O’ Reilly ile tartışmamız daha çok eğlendirici olarak nitelenebilir” demiş. Bu atışmalar sonuçta Fox’un da reklamı oluyor. Yani reklamın iyisi kötüsü olmaz tezi orada da geçerli!

Sina Koloğlu / MİLLİYET