Polemik & Kulis
02 Şub 2023 14:32 Son Güncelleme: 02 Şub 2023 14:35

Nasıl Bir Ekonomi'de yaprak dökümü devam ediyor! Dünya Gazetesi'ne geri döndüler...

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile yolları ayrılan iki isim Dünya Gazetesi’ne geri döndü.

Yaklaşık 32 yıldır Dünya Gazetesi’nde çalışan ve 29 yıldır Eskişehir Bölge Temsilciliği yapan Tülay Taşkın, Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile yolları ayrılarak, Dünya Gazetesi ile devam etme kararı aldı.

 

TÜLAY TAŞKIN KİMDİR?

Tülay Taşkın, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik bölümünden 1990 yılında mezun oldu.

1988 yılında öğrenciyken Eskişehir’de Hürriyet Haber Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe ilk adımını attı. Mezuniyetin ardından İstanbul’da Dünya Gazetesi’nin borsa servisinde  muhabir olarak çalışmaya başladı, 1994 yılında Dünya Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilciliği görevine getirildi.

Hürriyet Vakfı Genç Gazeteciler ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Basın ödülü, ESGİAD yılın gazetecisi, Çağfen yılın kadın gazetecisi gibi ödülleri bulunan Tülay Taşkın, Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin Eskişehir Temsilcisi ve Türk Eğitim Vakfı’nın Eskişehir Başkanlığı’nda Yürütme Kurulu üyesi. Taşkın, sürekli sarı basın kartı sahibi.

Öte yandan Dünya Gazetesi’nin Eskişehir Temsilciliği’nde muhabir olarak çalışan Ayşe Kaytan Uçak da NBE’den ayrılarak Dünya Gazetesi’nde devam kararı almıştı.

 

AYŞE KAYTAN UÇAK KİMDİR?

15 yıllık gazeteci olan ve Eskişehir’de yerel gazetelerde muhabirlik ve yazı işleri müdürlüğü yapan Ayşe Kaytan Uçak, Dünya Gazetesi’nin Eskişehir Temsilciliği’nde muhabir olarak görev yapıyor.

Uçak’ın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ‘Medya Başarı Ödülleri” yarışmasında röportaj ve haber dalında iki ödülü bulunuyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olan Uçak, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürüyor.