Gündem
08 Eki 2015 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

NASA, Plüton’daki büyük keşfi açıklayacak!

NASA'nın önde gelen araştırmacılarından Dr. Alan Stern, bugün Plüton gezegeniyle ilgili çok önemli bir açıklama yapılacağını belirtti.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) üst düzey araştırmacılarından birisi olan Dr. Alan Stern, bugün Plüton gezegeniyle ilgili çok önemli bir açıklama yapılacağını belirtti.

Dr. Stern, Kanada'da Alberta Üniversitesi'nde, çok yüksek çözünürlükteki Plüton gezegeni ve onun en büyük ayı olan Charon'a ait fotoğraflar eşliğinde bir konuşma yaptı. Davetlilerin büyük bir ilgiyle takip ettiklerin konuşmasında Dr. Alan Stern, NASA'nın Plüton'da yeni bir canlı türü keşfetmiş olmasının ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.

The Guardian Gazetesi'ndeki haberde Dr. Stern, Plüton gezegeni ve uydusu Charon'da hayat izlerinin olduğunu söylerek, "Bu gezegen canlı. Havası var, atmosferinde sis var ve aktif bir jeolojik yapısı var." dedi.

Dr. Alan Stern, NASA'nın bugün Plüton gezegeniyle ilgili yeni bilgiler ve fotoğraflar yayınlayacağını belirterek, "NASA'nın yayınlayacağı belgeler güneş sistemiyle ilgili olarak bildiğimiz her şeyi değiştirecek. NASA Perşembe günü size açıklayacağı şeyleri burada size söylememe izin vermiyor. İnanılmaz şeyler var." dedi.

NASA tarafından yapılacak olan açıklamanın içeriğiyle ilgili henüz her hangi bir bilgi verilmemiş olmasına rağmen, ajansın konuya verdiği özel önemi fark eden uzay bilimi meraklıları, büyük bir beklenti içine girmiş durumda.

NASA, daha önce dünyaya çok benzeyen Kepler 452b ve geçen haftalarda Mars'ta su bulunduğunun ilan edildiği açıklamalarda da benzer bir tavır sergilemişti.

Plüton ve uydusu Charon'da, New Horizons uzay aracından çekilen son fotoğraflarda, çok çeşitli arazi yapıları dikkati çekiyor.

Aynı fotoğraflarda Charon'un yüzeyinde 2500 kilometre uzunluğunda devasa bir vadi görülüyor. Plüton gezegeninde ise garip yüzey şekilleri ve 500 kilometre boyunca uzanan dağ silsileleri var.

Dr. Stern ayrıca, Yeni Ufuklar uzay gemisi tarafından güneş sistemimizin bodur gezegeni ve uydusuna ait olarak gönderdiği bilgilerin şu ana kadar sadece yüzde 10'unun yüklendiğini belirterek, "2015 yılı kitaplarda çok önemli bir yıl olacak." dedi.