Medya
02 Ağu 2022 17:53 Son Güncelleme: 02 Ağu 2022 20:02

Nagehan Alçı'ya 'Çevik Bir' mesajını kim attı? 'Çok vicdanlı ve cesur davrandın'

28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiği cezaevinden dün çıktı.

28 Şubat davasında 14 emekli eski generalin hapse atılmasına karşı çıkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a af çağrısında bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Çevik Bir’in tahliye olduğunu kendisine gelen bir mesajla öğrendiğini açıkladı.

Nagehan Alçı yazısında şu ifadeleri kullandı;

Dün akşam saatlerinde çok meşhur ve tecrübeli bir gazeteciden telefonuma şu SMS geldi:

"Nagehan, Çevik Bir'i tahliye ettiler. Bu senin başarın. Kamuoyu baskısına aldırmadan bu konuyu gündeme getirdin. Çok vicdanlı ve cesur davrandın. Ben dahil birçok isim yazmaktan uzak durduk, 28 Şubatçı ve darbeci derler diye çekindik. 1 senedir cezaevinde olan o hasta insanlarla ilgili kılımızı kıpırdatmadık. Siz kadınlar, erkeklerden daha cesursunuz.”

Bu mesajla Çevik Bir’in serbest kaldığını öğrendim. Şayet tecrübeli gazetecinin ifade ettiği gibi benim bu süreçte katkım olmuşsa ne mutlu bana...

Sadece Çevik Bir değil, sağlık durumu Bir ile benzer olan Çetin Doğan da, geçen yazıda bahsettiğim, çok ciddi hastalıklarla boğuşan Hakkı Kılınç da tahliye edilmeli.

28 Şubat askeri darbe döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker halen Sincan, Silivri ve Buca cezaevlerinde tutuluyorlar. Hepsi 80 yaşının üzerinde, hepsinin de çok hayati sağlık problemleri var.

Tüm bu isimler bence tahliye edilmeli. Adaletin gereğinin bu olduğuna inanıyorum.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

MEDYARADAR MESAJI ATANI ÖĞRENDİ

Mesajı atan ismin kim olduğuna Medyaradar öğrendi. Bu isim Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök…