Medya
27 Oca 2020 11:55 Son Güncelleme: 27 Oca 2020 12:47

Nagehan Alçı'nın bu yazısı Erdoğan'ı kızdıracak!

Habertürk'ün köşe yazarı Nagehan Alçı, Elazığ ve Malatya'yı yıkan depremle ilgili yazısında AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısına Elazığ depremini taşıdı.

Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Cenk Yaltırak'ın depremle ilgili uyarılarını hatırlatan Alçı, hükümete sitemde bulunarak "Önümüzdeki yıl İstanbul’da lale görmeden yaşarız ama yaklaşan büyük İstanbul ya da bilimsel ifadesi ile Marmara depreminde birçok insan bu gidişle yaşamını yitirecek" ifadelerini kullandı.

"Bürokratik oligarşi bari deprem konusunda kendini feshetsin" diyen Nagehan Alçı, 'Bir sene lale dikmek yerine' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

'NEDEN HALA BİNALAR YIKILIYOR?'

"Bakın, cuma saat 20.55’ten beri bütün Türkiye’de konuşulan tek bir konu var: Deprem. Hakiki meselemiz. Hayatta kalma mücadelemiz.

Depremlerden sonra arama, kurtarma, toparlanma, iletişim gibi konularda ilerliyoruz ama depreme yönelik önlem almada, çürük binaları engellemede neden aynı yerde debeleniyoruz?

Neden bunca acı hadiseye rağmen hâlâ 6.8’de binalar yıkılıyor?"

'DEVLET KAYNAK AYIRMADIKÇA...'

"Bu soruya cumartesi akşamı Habertürk TV’de Eren Eğilmez’in moderatörlüğünde bir araya geldiğimiz İTÜ öğretim üyesi yerbilimci Prof Dr. Cenk Yaltırak’ın bir serzenişiyle cevap vereyim…

Yaltırak depremle ilgili araştırmaları ve devletin kaynak ayırmaktaki isteksizliğini anlatırken Çetiner Çetin, 'Bahsettiğiniz projelerin maliyeti ne kadar?' diye sorunca şu çok çarpıcı cümleyi kurdu: 'İstanbul’da bir yıl lale ekmezseniz deprem araştırmaları için yeterli bütçeyi sağlarsınız.'

Ben bundan daha somut ve yerine oturan bir eleştiri düşünemiyorum. Yaltırak’ın bu cümlesini yürekten destekliyorum.

Önümüzdeki yıl İstanbul’da lale görmeden yaşarız ama yaklaşan büyük İstanbul ya da bilimsel ifadesi ile Marmara depreminde birçok insan bu gidişle yaşamını yitirecek.

Cenk Yaltırak Hoca gibi kendini deprem çalışmalarına adamış gerçek bilim insanlarının araştırmaları için devlet yeterli kaynak ayırmak zorunda."

'BU İNSANLARI BÜROKRASİ CEHENNEMİNDE BOĞMAYIN'

"Mevcut hükümet bu insanları bürokrasi cehenneminde boğmamalı. Bürokratik oligarşi bari deprem konusunda kendini feshetsin.

Bilimsel konulara vakıf olmayan bürokratların ukala tavırları sahadaki akademisyenlerin morallerini çok bozuyor."