Medya
10 Mayıs 2019 09:08 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2019 09:45

Nagehan Alçı'dan YSK'nın kararına eleştiri!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Yüksek Seçim Kurulu'nun sadece İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini yenileme kararını hukuken mantıklı bulmadığını söyledi.

Nagehan Alçı, "Aynı zarfa koyarak attığımız dört oydan üçünün geçerli olup birinin iptal edilmesini ben de hukuken mantıklı ve tutarlı görmüyorum" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı tartışılmaya devam ediyor.

 YSK'nın kararını mantıklı ve tutarlı bulmayan Nagehan Alçı bugünkü yazısında aynı zamanda CHP'nin İstanbul seçimlerinin tamamını yenileme talebini değerlendirdi.

Alçı CHP MYK'dan aldığı bir bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun CHP teşkilatlarının ve ilçe başkanlarının motivasyonlarının maksimum seviyede olması için ilçelerde de yeniden seçim istediğini ama seçilen başkanların bu durumdan memnun olmadığını söyledi. 

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"CHP MYK içinden aldığım çok önemli bir bilgi de şu: Kılıçdaroğlu, CHP teşkilatlarının ve ilçe başkanlarının motivasyonlarının maksimum seviyede olması için ilçelerde de yeniden seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyor.

 İstanbul’daki 39 ilçede birden yeniden seçim kararı alınması konusunda YSK’ya başvuru yapmasının bir sebebi de bu CHP’nin. Bu taleplerinin hukuken de altını güçlü biçimde doldurmaya çalışıyorlar.

Aksi takdirde yalnızca büyükşehir seviyesinde sandık kurulduğunda konsantrasyonun daha az olacağını ve sandıklara yeterince sahip çıkılamama ihtimali olduğunu düşünüyor Kılıçdaroğlu. 24 Haziran 2018 ortamında da nitekim bu duruma şahit olunmuş ve CHP tabanı ciddi bir psikolojik travma yaşamıştı.

Öte yandan her ne kadar ses etmeseler de İstanbul ilçelerinde seçimi kazanmış CHP’li başkanlar YSK’ya yapılmış bu başvuru ve talepten memnun değil.

Kılıçdaroğlu ise bu noktada şunu hesap ediyor: 31 Mart'ta seçilmiş olan CHP’li İstanbul ilçe belediye başkanlarının bir kısmının aday yapılmasını Ekrem İmamoğlu ısrarla istememişti. Bu Başkanlar da bu gerçeği biliyor.

 Öte yandan aynı zarfa koyarak attığımız dört oydan üçünün geçerli olup birinin iptal edilmesini ben de hukuken mantıklı ve tutarlı görmüyorum. Ancak top YSK’da. Son kararı YSK verecek"