Gündem
10 Mar 2011 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

NAGEHAN ALÇI'DAN SKANDAL HATA! YAZMADIĞI SÖZLERLE ALPER GÖRMÜŞ'E NASIL ÇATTI?

Akşam yazarı Nagehan Alçı, Alper Görmüş'ün yazdığı yazıyı eleştirmeye kalkınca skandal bir hataya imza attı.

Akşam yazarı Nagehan Alçı bugün köşesinde "Ahmet Şık’ın imzası" başlıklı bir yazıyla Taraf gazetesi yazarı Alper Görmüş’ün pazartesi günü kaleme aldığı "Zor Yazı" başlıklı yazısını sert bir dille eleştirdi.

CÜMLEYİ YANLIŞ ANLADI OLANLAR OLDU

Yazısının tamamını Alper Görmüş’ün "O dönem o günlükleri ben bulup yayına hazırlamıştım. Ben yazdım ama Ahmet’in imzasını koyduk. Dava açılırsa yine ben sorumlu olacaktım’ dediğini ileri sürdüğü sözler üzerine oturttu. 

Görmüş’ü pervasızlıkla, Ahmet Şık’ı kendini kullandırmak ile itham eden yazı gazetecinin imzasının kendine güveninin damgası olduğunu ileri sürdü.

İŞTE ALÇI’NIN KÖŞESİNDE YAZDIKLARI

"Bu açıklama karşısında kanım dondu. Alper Görmüş takdir ettiğim, beğenerek okuduğum ve cesur bulduğum bir gazetecidir ancak burada ona isyan etmeden duramıyorum:

Görmüş kendi hazırladığı haberin altına nasıl olur da bir muhabirin imzasını koyar? Ahmet Şık yazmadığı bir haberin altına imzasının konmasını neden kabul eder? İmza bir gazetecinin damgası, sözü, garantisi değil midir? Ne zamandan beri isim kullanmak bu kadar rastgele hale geldi? İmza böylesine pervasızca kullanılabiliyorsa biz neden Hanefi Avcı ya da Sabri Uzun’un kitaplarını onlar mı yazdı diye tartışıyoruz?

Benim her geçen gün medyada ilkelerin egemen olacağı bir ülkede yaşama hayalim azalıyor. Günlerdir ’soruşturma kapsamındaki iddiaları bilmiyorum ama Ahmet Şık iyi bir gazetecidir’ diyorum her yerde ancak Görmüş’ün açıklamasından sonra biz Şık’a ait olarak sunulan haberlerin hangisinin gerçekten ona ait olduğunu nereden bileceğiz? Onun iyi bir gazeteci olup olmadığına neye bakıp karar vereceğiz?"

BU SÖZLERİ ALPER GÖRMÜŞ YAZMADI

Oysa Nagehan Alçı’nın "alıntı" olarak köşesine taşıdığı sözler Alper Görmüş’ün yazısında bulunmuyor. Görmüş’ün yazısının hiçbir yerinde "Ben yazdım ama Ahmet’in imzasını koyduk" diye bir cümle yok. Tam tersine yazının "Haberi, Nokta’nın öteki çalışanları gibi Ahmet de dergide yayımlanınca gördü" alt başlığının altında Görmüş şöyle yazıyor:

"Haberin altında imza yoktu, buna ben karar verdim; dava açıldığında (bundan emindim) haberi üstlenecektim."

ALPER GÖRMÜŞ’ÜN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ