Gündem
10 Mar 2015 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Nagehan Alçı'dan Hakan Fidan yorumu! "Komplo teorileri çöktü!"

24 TV'de yayınlanan Esas Mesele programına katılan Nagehan Alçı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adaylığını geri çekerek görevine geri dönmesi konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in moderatörlüğünde yayınlanan gazeteciler Nagehan Alçı, Muhsin Kızılkaya ve Gülay Göktürk'ün konuk olarak katıldığı Esas Mesele'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden siyasete girip girmeyeceği konuları masaya yatırıldı.

Nagehan Alçı Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapmasından sonra bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hakan Fidan arasında bir restleşme olduğu yönünde komplolar üretildiğini belirterek ' 'Hakan Fidan Cumhurbaşkanı'na rest çekti' şeklinde komik senaryolar üretildi. Bu akşamki gelişme sonrası bu senaryolar da çökmüş oldu' şeklinde konuştu.
İşte Nagehan Alçı'nın konuya ilişkin öne çıkan değerlendirmeleri...

NAGEHAN ALÇI: ORTAYA ATILAN KOMLO TEORİLERİ ÇÖKMÜŞ OLDU

Bu karar benim için sürpriz olmadı. İstifa kararının başından itibaren bir senkronizasyon bozukluğu ve diyalog eksikliği yaşandı. Bu olay çok köpürtüldü bir takım komplo teorileri ortaya atıldı.
Bazı çevreler komik senaryolar üreterek 'Hakan Fidan'a cumhurbaşkanına rest çekti' şekliden ifadeler kullanarak komik senaryolar yazdılar. Hakan Fidan'ın görevine dönmesi bu senaryoların hayal ürünü olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

İkincisi nereden nereye gelindi oraya bakmak lazım. Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı arasında geçen ilk konuşma boşluklar içeren bir konuşmaydı. Hakan Fidan Cumhurbaşkanı'na siyasetle ilgili fikrini söylediğinde 'sen bilirsin' anlamına gelecek bir cevap aldı.

Zaten iş de orada koptu. Hakan Fidan da siyaset içinde bir şey yapmak istediği için alan değiştirmek istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gitmeni istemiyorum mesajını ilk buluşmada duymuş olsa aday olmazdı. Sürekli Hakan Fidan meselesini gündemde tutup net tavır aldı.

Diyalog eksikliğinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineden bir ismi çağırıp 'böyle bir durum var sen buna engel ol, durdur' dedi. Ancak o isim Hakan beye gidene kadar arada biraz vakit geçti, çünkü gece geç saatti. Bu arada Hakan Fidan adaylığını açıklamış oldu.

Tabi adaylığını açıklamadan önce Başbakan Davutoğlu'na gitti. Bence MİT müsteşarlığında çok başarılı ama siyaseten de kendisine ihtiyaç var. Gelişmeler bu yönde olunca Cumhurbaşkanı üst üste mesajlar yolarak şunu demiş oldu: "MİT Müsteşarlığında kendisine ihtiyacım var, siyasete gitmesin" şeklinde net bir mesaj verdi. Hakan Fidan 2012'den beri bu paralel yapıyla ilgili S.O.S veren kişiydi.

Ortada duygusal bir durum yok. Hakan Fidan düz milletvekili olacak senaryosunun karşılığı yoktur. Hakan Fidan gücünü etkinliğinden alan bir isim.