Gündem
17 Şub 2015 15:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Nagehan Alçı'dan Beren Saat'e taciz çağrısı! O medya yöneticisinin ismini açıkla!

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu gazeteci - yazar Nagehan Alçı'ydı.

Programda, Özgecan Aslan cinayeti, operasyonları önceden haber veren Twitter fenomeni Fuat Avni'nin deşifre olması ve iç güvenlik paketi tartışıldı.  Vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti ardından, sosyal medya hesaplarında yazdığı yazı ile ilgili Beren Saat’e seslenen Nagehan Alçı ‘Beren Saat’i tebrik ediyorum. Bence çok önemli bir şey yaptı. Buradan sesleniyorum kimse o medya yöneticisi, kimse o oyuncu ismini versin. Çünkü toplumda afişe ederek, anca utanma mekanizmasını çalıştırarak bir şeyleri sağlayabilirsiniz’ dedi.

BEREN SAAT’E SESLENİYORUM…

‘Hadım etmeyi ben o yüzden iyi bir ceza olarak görüyorum. Erkek egemen kültürün kadına bakışı ve cinsellikle kurduğu ilişki, bunun sıfırdan yeniden yapılması lazım. Çünkü burada çok büyük bir hastalık var. Bu psikopatolojik vakaları doğuran da maalesef böyle bir zemin. Tabi bunu bugünden yarına değiştiremeyiz ama bunun için okulda dersler konması lazım,bunun için kadınların anlatması lazım. Taciz hikayeleri anlatan kadınların bu  paylaşımlarını çok önemsiyorum, bunun artması ve somutlaşması lazım. Erkeklerin afişe edilmesi lazım. Beren Saat’i tebrik ediyorum. Bence çok önemli bir şey yaptı, bir şeyler yazdı. Ben diyorum ki el arttırın. Kimin başından ne geçtiyse isim vererek anlatın. Beren Saat’e buradan sesleniyorum kimse o medya yöneticisi, kimse o oyuncu ismini versin. Çünkü toplumda afişe ederek, anca utanma mekanizmasını çalıştırarak bir şeyleri sağlayabilirsiniz. ‘

"ÖZGECAN YASASI ÇIKARTALIM"

Özgecan Aslan cinayetinden sonra gündeme gelen idam cezası tartışmalarını değerlendiren gazeteci - yazar Nagehan Alçı, idamı tartışmanın doğru olmadığını ama hadım etme önerisinin mantıklı olduğunu söyledi. ‘Özgecan yasası yapılabilir. Şiddetle ilgili yasalarda sertleştirici düzenlemeler yapabiliriz, Özgecan yasası adı altında. Arabalarda saldırı aletleri bulundurmanın cezasını yükselten ve buna çok ciddi cezalar getiren bir yasa çıkartabiliriz. Bence idamı tartışmaktansa önce bu işi halletmemiz gerekiyor" dedi.

"PAKETTTE BAZI REVZİYONLARA GİDİLMELİ"

Bugün Meclis Genel Kurulunda ele alınan iç güvenlik paketiyle ilgili soruları da yanıtlayan  Nagehan Alçı, HDP'nin iç güvenlik paketini hükümete karşı kart olarak kullandığını ve hükümetin de HDP'nin blöfüne bu paketle cevap verdiğini söyledi.

"FUAT AVNİ'NİN TEK BİR İSİM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Twitter fenomeni Fuat Avni olduğu ortaya çıkan  Emre Uslu'nun CHP'lilerle mesaj yoluyla konuşması ve vaatlerde bulunmasını yorumlayan Alçı,  ortada bir yapı var ve bu yapı direktifleri Pensilvanya'dan alıyor" diye konuştu.