Polemik & Kulis
27 Eyl 2013 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

NAGEHAN ALÇI VE GÜLBEN ERGEN BU İŞİ BIRAKSINLAR!

Medyaradar'ın usta televizyon analizcisi Keskin Kalem, kanalların gündüz kuşak programlarını masaya yatırdı.

BEN KİMİM?
 
Bir Merak:
 Ya arkadaş bu medya sektörü ne kadar da hassaslaşmış? İlk yazımda Kanaltürk, ikinci yazımda da Üstat Ali Eyüboğlu, beni merak etmiş. Her iki taraf -kendi hassasiyetlerine göre- başka, başka isimlerden "şüphelenmiş"(!) Rahat olun. O şüphelendiğiniz isimlerin hiçbiri değilim. Dedim ya benim adım Keskin, soyadım da Kalem. (Anam, babam, atalarım böyle uygun görmüş)
 
                                             ATV UZAK ARA ÖNDE,
                                       KANAL D VE FOX İDARE EDER,
                                     STAR VE SHOW NAL TOPLUYOR
                                              GERİ KALANI AT ÇÖPE!
 
Bir Analiz:
 Neyse gelelim tv programlarının değerlendirmesine.
 İzninizle değerlendirmeme gündüz kuşak programlarından başlamak istiyorum.
 ATV, ekranların eski magazincisi şimdinin polis müfettişi Müge Anlı’sı ile uzak ara önde. Müge Anlı yıllardır sürdürdüğü en çok izlenen gündüz kuşak programı -ki genellikle ilk 10 program içine girip bazı dizileri bile geçiyor- olma özelliğini bu yıl da kimselere kaptırmayacak görünüyor. ATV Müge Anlı ile yakaladığı birinciliği yapmayı planladığı diğer gündüz kuşak programı "Zahide ile Yetiş Hayata" ile perçinleyecek gibi görünüyor...
 
                           ESRA EROL’UN SURATINDAKİ BIKKINLIĞIN NEDENİ?
 
Gündüz kuşak programları sıralamasında ATV’yi Esra Erol’la FOX takip ediyor. Esra Erol artık türünün tek örneği. Bu sezon evlendirme programları kulvarında tek kalmasına rağmen eski izlenme seviyesini yakalayamayan programın başarısızlığı, Esra Erol’un yüzüne bıkkınlık olarak yansıyor...
 
                                    SHOW VE STAR BİTİKLERİ OYNUYORLAR!
 
FOX’u "Bana Herşey Yakışır" ile Kanal D takip ediyor. Ve doğrusunu söylemek gerekirse ancak idare ediyor... SHOW TV, "Herşey Dahil" ile ve STAR TV de "Melek" ile bitikleri oynuyor ki bu programlar böyle giderse sezon sonunu göremezler...
 
                                        NAGEHAN ALÇI VE GÜLBEN ERGEN
                                                        BU İŞİ BIRAKSINLAR!
 
Bir Durum Tespiti:
 SHOW TV’nin Gülben Ergen’den kuşak programı yaratma çabası fos çıktı. Gülben Şov yerlerde sürünüyor. Hadi SHOW TV çalkantılı bir dönem geçiriyor; ya KANAL D’ye ne demeli? Çakma siyasi yorumcu Nagehan Alçı’dan gündüz kuşak programcısı olur mu? Olmaz!  Belli ki Nagehan Yenge, KANAL D yöneticilerine şipariş verilmiş. Bence kanalları  kendilerini bırakmadan, Gülben Ergen ile Nagehan Alçı, bu işi bıraksınlar. Gülben’in programını kurtarmak mümkün ama kadın izleyiciye sevimli gelmeyen Nagehan Alçı’nın programının ömrü, siparişçisinin ağırlığı kadar.  Yarın kaldırılırsa şaşırmam!
 
                                                          TRT, SAMANYOLU,
                                                        KANAL 7 ve KANALTÜRK
                                                                  YARIŞ DIŞI!
 
Daha önce belirttiğim gibi TNS ölçüm sisteminde alenen ölçülen 9 kanal var. Gündüz kuşak programları açısından ilk 5’ini yukarıda anlattım. Geri kalan 4 kanalın durumuna bakacak olursak üzülerek onların yarış dışı olduğunu söylemem gerekir. TRT, SAMANYOLU, KANAL 7 ve KANALTÜRK gündüz kuşak programları kulvarında da yoklar.
 
                                         DÜŞENE TEKME ATMAMAK İÇİN KANALTÜRK’E...
 
Hele KANALTÜRK diğer kulvarlarda olduğu gibi gündüz kuşak programlarında da sıfır çekiyor. KANALTÜRK’ e -düşene tekme atmamak için- fazla yüklenmek istemiyorum ama bu kadar da olmaz ki; ekran bomboş kardeşim! Duyumlarıma göre KANAL D’nin eski "Doktorum"una ve Derya Baykal’ a bel bağlamış durumdalar. Ancak içeriden dün aldığım bilgilere göre, Doktor ve Derya’da da pürüzler varmış. Umarım pürüzler giderilir de KANALTÜRK’te bir kıpırdanma olur.
 
                                                 TOLGA CANDAŞ’A DOKTOR PROGRAMI...
 
Bir Tavsiye:

 Valla ben KANALTÜRK yöneticilerinin yerinde olsam elimdeki mevcutlardan yararlanmak yoluna giderim. Kanalın Gezici çocuğuna bir gündüz kuşak, Tolga Candaş’a da doktor programı yaptırırım. Ne de olsa Gezici çocuğu, hanım teyzeler çok seviyor, onu ailenin çocuğu olarak görüyor. (Öyle olmasa kanal yöneticileri, sabahtan akşama, geceden sabaha gezici çocuğun eski programlarının tekrarını koyarlar mı?) Tolga Candaş’a gelince. Tolga Candaş, geçmişte Tıbbi  Mümessillik yapmış biri olarak, doktor programı için biçilmiş kaftan olur diye düşünüyorum. Stajyerlere program sunuculuğu yaptırmaktan iyidir.
 
İyi seyirler...

KESKİN KALEM