Medya
21 Nis 2019 11:51 Son Güncelleme: 21 Nis 2019 11:54

Nagehan Alçı: Maltepe Mitingi Ekrem İmamoğlu’na zarar verecek!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Ekrem İmamoğlu mitingini eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde derbiye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'gitmemeli' diye uyaran Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde ise İmamoğlu'nu miting konusunda uyardı. 

Alçı, "Maltepe Mitingi Ekrem İmamoğlu’na zarar verecek" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ekrem İmamoğlu, bugün Maltepe’de büyük bir miting düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu mitingi organize ediyor.

Bunun İstanbul İttifakı mitingi olduğunu, tüm partilerin il başkanlarının ve nereye oy vermiş olursa olsun, İstanbulluların tamamının davetli olduğunu söylüyor.

Büyük olasılıkla çok kalabalık olacak. 25 yılın ardından gelen başarı açlığı ile milyonlar o mitinge akacak.

Ben başından beri Sayın İmamoğlu’nun bu süreci itidal ve ihtiyattan ayrılmadan yürütmesinin kendisi ve Türkiye için doğru yol olduğunu savunan bir yazarım.

 Ekrem Bey bu süreçte birkaç hatası dışında sağduyudan ayrılmadı. Ancak şimdi yine bu miting ile ilgili kafamı kurcalayan bazı sorular var.

Türkiye hassas bir süreçten geçiyor. YSK, İstanbul ile ilgili olağanüstü itiraz sürecini inceliyor. Henüz bir karar verilmiş değil.

Bugün yapılacak miting acaba Türkiye’deki bu gergin bekleyiş sürecinde gerilimi azaltan mı yoksa toplumsal stresi katlayan mı bir rol oynayacak? İkincisi olacağı yönünde bir endişem var açıkçası…

Bugün orada toplanan kalabalık, Binali Yıldırım’a oy vermiş yüzde 48’e ne hissettirecek?

 Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarı ile kendilerini ilk kez eşit vatandaş olarak görmeye başlayan dindar kesim o kalabalığın coşkusuna ortak mı olacak yoksa kaygı mı duyacak?